Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priznaj i Medeni će oprostiti što je tukao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 05. 2013.

Izvor: Mihajlo Čvorović Medenica

Priznaj i Medeni će oprostiti što je tukao

„Čitaš Naše novine?! E pa sad da vidiš ti malo kako naše novine (samo za službenu upotrebu, uzete na revers) imaju specifičnu težinu istine“, očinski poručujem subjektu pokušavajući kontrolisanim šutom u pleksus da mu omekšam gard.

Islednik: Mihajlo ČvoroviĆ Medenica

Subjekat A. C., mlađi punoletnik, prijavljen od strane komšija (oba pola) kako u liftu (mada živi na prizemlju, ali se subverzivno vozika istim) kritički govori o aktuelnoj vlasti (živela vlast), zatrovan reakcionarnim pisanjem Naših novina (dnevna novina bez čitulja, ali sa prsatom maloletnicom vezanih očiju na naslovnoj strani, u samom zaglavlju. Operativnim radom utvrđeno da se pomenuta maloletnica zove Justicija, radimo na utvrđivanju i ostalih činjenica).

Subjekat je lociran

Nakon prijave dobronamernog i vlastoljubnog komšiluka subjekat A. C. stavljen na mere: praćenje, prisluškivanje i popreko gledanje.

Dana 16. 5. aktuelne godine (lep prolećni dan) subjekat primećen kako prilazi objektu zvanom trafika i plašljivo se osvrćući kupuje pivo (komada četiri, bez kaucije); kutiju kondoma (s aromom kivija); kutiju najskupljih cigareta (neprimereno subjektu njegovih godina); navedene Naše novine i još jedan dnevni list većeg gabarita, kako bi u njega sakrio reakcionarnu štampu s prsatom maloletnicom u zaglavlju, zvanom Justicija.

Operativnom merom diskretnog praćenja utvrđeno da subjektova putanja kretanja vodi stranputicom koju trasira novina opskurno-provokatorskog naziva - „Naše“! Posle izvesnog vremena, ubeđen da niko ne gleda, subjekat baca dnevne novine većeg gabarita, zadržavajući pod miškom samo Naše novine, upućuje se ka džipu marke vozilo i izvesno vreme provodi u istom listajući agitatorsku štampu.

U 12 sati i 36 minuta subjekat se džipom marke vozilo dovezao do Poenkareove ulice, u kojoj se (gle slučaja) nalazi i redakcija lista sklonog jeresu, napušta vozilo s novinama pod miškom (ovog puta levom), presrećemo ga vozilom marke dvotočkaš, uredno se legitimišem i zapovedno - ljubazno - upitnim glasom se obraćam subjektu: „Je li, mali, čije su ti to novine i šta radiš s njima?!“ Kolega: Samo po glavi!

Začuđeno, ali i pomalo drsko subjekat odgovara u množini, iako je upadljivo sam: „Pa Naše novine!“

- A, Naše, kažeš?! Pa sve je danas naše, subjektu, nas si našao da zajebavaš - isprovociran ponašanjem A. C. ote mi se psovka (ponavljam u sebi: Alek, Alek, Alek... da se malo smirim!

Konsultujem se sa kolegom koji protokol da primenimo, s obzirom da subjekat očigledno podriva državno uređenje, sistem, koncepciju Dnevnika 2, Ustav, preambulu, naciju i nacionalne manjine, ometa službena lica u radnji, a bogme je i nešto žućkast u licu (najverovatnije na liniji sa onim provokatorima iz Krunske)?

- Da prevaspitamo, kolega! Džaba lepa reč, banda to ne razume, barem su nas tome devedesete naučile - mudrost i iskustvo kolege za upravljačem vozila marke dvotočkaš presudno utiče da tačno u 12 sati i 42 minuta pristupimo protokolarnom petominutnom prevaspitvanju nekooperativnog subjekta marke: čitalac Naših novina!

- Ne po bubrezima, kolega, nema efekta! Samo po glavi pomaže - još jedanput iskustvo starijeg kolege dolazi do izražaja, preorijentisao sam se na potiljačni deo subjekta, koristeći isključivo istinoljubivu štampu za prevaspitavanje. Prošlo je vreme bezrazložnog batinanja službenim palicama.

Sada se u radu vodimo čistom poezijom: „Ubi me prejaka reč...“

Subjekat je prevaspitan

- Naše novine, kažeš?! E pa sad da vidiš ti malo kako naše novine (samo za službenu upotrebu, uzete na revers) imaju specifičnu težinu istine - očinski mu poručujem pokušavajući kontrolisanim šutom u pleksus da mu omekšam gard. Razgovor daje željeni efekat, subjekat u polusvesnom stanju šapatom revidira stavove i čvrsto obećava da će ubuduće ćutati u liftu i zaobilaziti objekat marke trafika u širokom luku.

Insistira da ostane na zemlji još malo, prija mu ovo prolećno sunce, očigledno.

Vraćamo se vozilu marke dvotočkaš, prethodno komisijski uništivši primerak subverzivne štampe, o čemu ćemo dostaviti video i fono zapis. Subjekat već trezvenije razmišlja i veselo krkljajući poručuje: „Živela naša vlast!“

Živela, nego šta (preneti šefu da sam radosno uzviknuo, više puta, poslednji put upozorivšu subjekta da to naša/Naše izbaci iz upotrebe).

Belešku sastavio:

Mihailo Čvorović Medenica, čuvar ustavnog poretka i državnog uređenja

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi