Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reprize- Premijere 3:1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 05. 2013.

Autor: B. Cvejić Izvor: Danas

Reprize- Premijere 3:1

Od ukupnog serijskog programa na prvom kanalu RTS reprize su činile tri četvrtine tokom prošle godine, a od toga je 61 odsto repriza sopstvenih serijskih produkcija, 11 odsto stranih serija i skoro dva odsto domaćeg serijskog programa koji nije snimala RTS, pokazuje izveštaj Republičke radiodifuzne agencije o ispunjavanju zakonskih obaveza RTS. S druge strane, premijere su činile oko 25 odsto serijskog programa, od čega je najviše bilo inostranog programa.

Prema podacima RRA, na drugom programu RTS reprize su činile skoro 68 odsto ukupnog serijskog programa u odnosu na premijere kojih je bilo 32 odsto, a sve su bile strane serije. Kada je reč o kvotama nezavisnih produkcija koje je RTS u obavezi da emituje i to deset odsto u ukupnom godišnjem programu, javni servis ni ove godine nije ispunio tu zakonsku obavezu. Naime, nezavisnih produkcija je u 2012. na RTS1 bilo 6,56 odsto, dok je na Drugom programu bilo 9,02 odsto.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi