Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jovo Ćuruvija: Mog brata su ubili slični Cvijanu!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 05. 2013.

Izvor: Naše novine

Jovo Ćuruvija: Mog brata su ubili slični Cvijanu!

Jovo Ćuruvija, brat Slavka Ćuruvije, vlasnika i urednika „Dnevnog telegrafa“ i nedeljnika „Evropljanin“, koji je brutalno ubijen 1999. godine ispred svoga stana i čije ubice ni do danas nisu otkrivene, kaže da Cvijana treba uhapsiti zbog govora mržnje i pozivanje na linč novinara i urednika Naših novina.

- Kada sam video Cvijanov nastup na nacionalnoj televiziji, prva pomisao mi je bila moj brat Slavko i ono što se njemu desilo. Država mora da reaguje na Cvijanove gadosti, jer da je reagovala i u vreme kada je mom bratu prećeno, on možda danas ne bi bio mrtav. Moj brat je ubijen 1999. godine, kada je Aleksandar Vučić, današnja „ikona“ srpskog naroda, bio ministar informisanja, a Ivica Dačić glasnogovornik Slobodana Miloševića. Metode koje se danas primenjuju na Naše novine identične su vremenu kad je vršen pritisak na „Dnevni telegaf“ i nedeljnik „Evropljanin“, s tim što su danas one još podmuklije i odvratnije. Cvijan sa svojim plakatima, na kojima je stavio slike glavnog urednika i direktora novina, Antonija Kovačevića i Vuka Vučurevića, direktno je otvorio vrata ubicama, ludacima i manijacima svih vrsta i stavio metu na čelo ne samo njima već i celoj redakciji Naših novina. Sve ovo je posledica toga što do danas ne znamo ko su ubice, naručioci i organizatori ubistva ni mog brata, ni Dade Vujasinović ni Milana Pantić. Pošto niko, pa ni sam Vučić nije odgovarao za hajku na Slavka, pojavili su se i pojavljivaće se neki novi Cvijani. On je samo prekopirao model ponašanja lidera svoje stranke. Pozivam sve novinare da se pod hitno ujedine i okupe pred Skupštinom Srbije kako ne bi dozvolili Vladimiru Cvijanu da više uđe u ovu instituciju. Ako me budu pozvali, i ja ću im se pridružiti. Novinari moraju da shvate da mogu samo sami sebe da odbrane jer vlast ne razume ništa drugo osim metoda koji će da im obezbede njihove lagodne položaje - kaže Ćuruvija.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi