Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đavolji advokat i ostali
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2013.

Izvor: Novi magazin

Đavolji advokat i ostali

Narodni poslanik i predsednik Odbora za ustavna pitanja, advokat i visoki funkcioner vodeće vladajuće stranke SNS Vladimir Cvijan organizovao je štampanje plakata „Pedofili, zovite policiju“, delio ih kolegama u Skupštini, organizovao podelu u okolini jednih dnevnih novina i u blizini stanova svojih “neprijatelja”.

“Pedofili” su direktor i glavni urednik Naših novina Vuk Vučurević i Antonije Kovačević, a poslanik-advokat im je još zapretio usmeno da „sada svi znaju gde žive“.

Povod ovoj opasnoj pravno-političkoj prvokaciji je pisanje NN o Cvijanovom odmoru u Dubaiju. Isprovociran pitanjima pravnik je “obznanio” priču da će novine objaviti fotografiju njegovog deteta, tužio ih i najavio dodatak tužbe.

 

Javnost ćuti, kolege poslanici manje-više isto, novinarska udruženja su podeljena – NUNS traži osudu vandalizma državnog službenika, UNS-ova predsednica bi da se ispita da li je Cvijan uradio ono što je sam obznanio.

Vladajuća koalicija rečito zaobilazi slučaj „đavoljeg advokata“ i snimača poverljivih razgovora. Na ruku mu ide i to što su dva-tri dana kasnije popularnom Srbinu Predragu Daniloviću, izbodenom u kafanskoj tuči, na noge došli premijer i vicepremiijer.

Veroljub Arsić, šef poslaničke grupe SNS Iza Cvijanovog stava ne stoji SNS. Uputio bih apel poslanicima, ali i novinarima, da se dostojanstveno ponašaju jer se ovakvim postupcima urušava dostojanstvo Skupštine.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a

Cvijanov postupak je skandalozan. Poslanik je zloupotrebio svoj mandat i Skupštinu Srbije za obračun sa medijima, što je ne samo iracionalan, već i osion gest iza koga stoji mnogo više od objavljivanja samog teksta.

Toma Fila, advokat i savetnik premijera Ivice Dačića Cvijan treba da se pozove na moralnu odgovornost.

Vladimir Ilić, URS

Osuđujem sve napade na novinare, urednike i vlasnike medija, kao i na slobodu novinarstva uopšte, bez obzira na to o kome se radi. Posebno ovakve stvari ne smeju da se dešavaju u Skupštini, koja jeste i treba da bude hram demokratije.

Žarko Korać

Nemam šta drugo da kažem osim da sam zgrožen zbog takvog ponašanja.

Slaviša Lekić, urednik Statusa

Cvijan je Maja Nikolić srpske politike. Oni imaju „taj pogled“ zbog kojeg mi dolazimo u situaciju da patimo za vremenom Miloševića, što se medija tiče. Iako je tada bilo neviđenih pritisaka na medije, ipak se u neku ruku radilo suptilnije, a ova današnja vlast to radi grubo i otvoreno.

Sanda Rašković Ivić, DSS

Ovaj potez potpuno urušava dostojanstvo Narodne skupštine. Vređanje i pretnje ne smeju da budu deo demokratskog društva.

Ljiljana Smajlović, predsednica UNS-a

Ko god da je organizovao štampanje i distribuiranje plakata počinio je krivično delo i ugrozio njihovu bezbednost. Ne znam kakva je uloga poslanika Cvijana u toj bizarnoj epizodi, ali se nadam da će istražni organi rasvetliti ceo događaj.

Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS

Cvijan je ponizio Skupštinu na nezapamćen način. Takvo ponašanje i rečnik skoro nisu viđeni u ovom visokom društvu. Zahtevamo da SNS smeni Cvijana sa svih javnih i stranačkih funkcija, jer njegove opasne izjave urušavaju pravnu državu, ljudska prava i bezbednost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi