Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Godina smeha
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2013.

Autor: M. L. Izvor: NIN

Godina smeha

Andrej Isaković, urednik fotografije NIN-a, dobio je prvu nagradu na Betinom nadmetanju za najbolju novinsku fotografiju godine za ovaj sjajan kadar iz pretpredsedničkog života Tomislava Nikolića.

Andrej je konkurenciju iz jugoistočne Evrope nadmašio i time što je sačuvao prizor „kome će se smejati generacije koje dolaze”, što reče jedna komentatorka na vebsajtu Blica.

 

To je svakako dobro jer je verovatnoća da ćemo generacijama koje dolaze ostaviti išta drugo što bi im izmamilo osmeh, zanemarljiva. U međuvremenu, junak fotografije se godinu nakon slikanja 15. maja 2012, neposredno uoči drugog kruga predsedničkih izbora, i dalje može smejati od srca. Prestrojavanja uspešna poput njegovog retko se viđaju čak i na reliju od Pariza do Dakara, a kamoli na trci Balkan-Brisel.

Godina predsednikovanja bila je dovoljna da se uz ime Tomislava Nikolića više ne pominju toponimi poput Karlobaga, Karlovca ili Virovitice, već lična imena kao što su Ban Ki Mun, Herman van Rompej ili Džo Bajden. Pošto nije bitno gde si nego s kim si, to je više nego dovoljno za grohot, čak i da ne računamo detalje poput urnebesno loših partija najvažnijeg političkog rivala Nikolićeve partije.

Tomislav Nikolić zbilja ima mnogo razloga za smeh. Više nego i Boris Tadić u svojim najboljim danima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi