Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  In memoriam- Slo­bo­dan Ni­ko­lić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2013.

Izvor: Sportski žurnal

In memoriam- Slo­bo­dan Ni­ko­lić

U Be­o­gra­du je u po­ne­de­ljak 20. ma­ja od po­sle­di­ca mo­žda­nog uda­ra pre­mi­nuo Slo­bo­dan Ni­ko­lić (66), du­go­go­di­šnji no­vi­nar–sa­rad­nik Sport­skog žur­na­la.

 

Ni­ko­lić je ro­đen 10. apri­la 1948. Od ra­nih da­na is­ka­zi­vao je na­klo­nost pre­ma spor­tu, iz če­ga se iz­ro­di­la lju­bav pre­ma no­vi­nar­stvu. Pr­ve ko­ra­ke u štam­pa­nim me­di­ji­ma na­pra­vio je pre od­la­ska na od­slu­že­nje voj­nog ro­ka, se­dam­de­se­tih go­di­na u dnev­nom li­stu „Sport”.

Čak i dok je ra­dio kao pro­gra­mer, Ni­ko­lić ni­je pro­pu­štao sport­ske do­ga­đa­je. Sta­roj lju­ba­vi vra­tio se uoči NA­TO bom­bar­do­va­nja, po­no­vo u „Spor­tu”, a za­tim je usle­dio po­ziv iz Sport­skog žur­na­la, oko ko­jeg se Ni­ko­lić ni­je dvo­u­mio ni jed­nog se­kun­da.

Ni­ko­lić se is­ta­kao kao vr­sni po­zna­va­lac ho­ke­ja na le­du, ko­njič­kog spor­ta, a pra­tio je i fud­bal u Be­o­grad­skim zo­na­ma. Uvek je bio na li­cu me­sta i ni­je­dan za­da­tak mu ni­je bi­lo te­ško da oba­vi.

Lju­bav pre­ma ho­ke­ju i spor­tu Ni­ko­lić je na­sle­dio od oca Vu­ka­ši­na i po­tom pre­neo na si­na Ne­ma­nju. Osta­će u se­ća­nju kao je­dan od lju­di ko­ji su se do po­sled­njeg da­na bo­ri­li za bo­lji tret­man naj­br­že ko­lek­tiv­ne igre na sve­tu u Sr­bi­ji.

Du­go vre­me­na pra­ti­la ga je te­ška bo­lest, di­ja­be­tes, ali po­red to­ga ni­je gu­bio vo­lju da sva­ko­dnev­no do­pri­no­si da Žur­nal ima pra­ve in­for­ma­ci­je.

Kre­ma­ci­ja na No­vom gro­blju u Beogradu oba­vi­će se sutra, 24. ma­ja, od 14 ča­so­va.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi