Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šumadijski prozor u svet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2013.

Autor: M. Đ. Izvor: Večernje novosti

Šumadijski prozor u svet

Prva srpska privatna televizija, popularna "K9", obeležila je dve decenije rada, a čestitke za jubilej stigle su od predsednika države Tomislava Nikolića i gotovo svih članova Vlade Srbije, crkvenih velikodostojnika, predstavnika važnih nacionalnih institucija...

Po rečima Ninoslava Prodanovića, predstavnika za medije ove kuće, ekipe "K9" u proteklom periodu zabeležile su sve važnije događaje u gradu, regionu i državi, a i jedina su stanica u ovom delu Evrope koja je potpisala zvaničan ugovor o saradnji sa planetarno popularnom MTV. Snimke i izveštaje iz Kragujevca, istovremeno, preuzimale su najznačajnije svetske televizije, a ekskluzivne događaje prenosile i agencije poput čuvenog "Rojtersa".

- Emitovali smo oko 90.000 sati šematizovanog programa, što je apsolutni rekord u Srbiji, ako se izuzmu programi RTS - kaže Prodanović.

- Na sve to bi trebalo dodati i uključenja iz bezmalo 50 država, sa gotovo svih kontinata. Pri svemu tome, ni sa kim se nismo takmičili, već smo gledacima iz ovog dela Srbije želeli da prenesemo sve ono što bi moglo da ih interesuje. Tokom minule dve decenije, takođe, više od hiljadu novinara, snimatelja, montažera... prve televizijske korake napravilo je upravo na "K9".

- Od osnivanja radimo na tržišnom principu i uspeli smo da budemo prepoznatljivi po sopstvenoj produkciji. Sve nezavvisne stručne analize ukazuju da se naše emisje, u ovom delu centrale Srbije, uspešno nose sa najgledanijim programima televizija sa nacionalnom frekfencijom - zaključuje Prodanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi