Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Pančevac” pod pritiskom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 05. 2013.

Autor: M. G. Izvor: Pančevac

„Pančevac” pod pritiskom

Dragana Nikolić Solomon, šef Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji, izjavila je na konferenciji za novinare održanoj 22. maja u Beogradu da Misiji poslednjih nekoliko meseci često stižu primedbe iz Vojvodine zbog pokušaja da se smene urednici i direktori pojedinih medija.

– Imamo slučajeve da se nekome ne sviđa uređivačka politika i to je naročito zabeleženo u Vojvodini, u listovima „Dnevnik” i „Pančevac”.

Pojedinci smatraju da će promenom urednika ili direktora moći na prizemniji način da utiču na medijske sadržaje, a čitaoci to uvek prepoznaju – izjavila je Dragana Nikolić Solomon.

Ona je na toj konferenciji govorila o finansiranju javnih servisa, stanju u srpskim medijima godinu dana posle formiranja nove vlasti, autocenzuri i pritiscima političara i moćnika na novinare.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi