Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  ENPA skupština usvojila Beogradsku rezoluciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2013.

Izvor: ASMEDI

ENPA skupština usvojila Beogradsku rezoluciju

U Beogradu je 23. i 24. maja održana generalna skupština Evropske asocijacije novinskih izdavača (ENPA). U radu skupštine, čiji je domaćin prvi put bila Asocijacija medija Srbije, učestvovali su predstavnici 22 nacionalne asocijacije novinskih izdavača iz zemalja članica EU, kao i predstavnici Norveške, Švajcarske i Srbije.

ENPA u svom članstvu ima više od 5.000 naslova, koji se prodaju u oko 150 miliona primeraka. Glavne teme Generalne skupštine bila su pitanja posvećena zaštiti autorskih i industrijskih prava, PDV-u i podsticanju samoregulacije u okviru medijske industrije.

Skupom je predsedavao norvežanin Ivar Rusdal, koji je odao priznanje dosada&scar on;njim naporima Vlade u rešavanju aktuelnih problema, ali i uz očekivanja da se slični napori učine u cilju rešavanja statusa medija u Srbiji.

Skupština je na adresu Evropske unije i vlada zemalja članica uputila Beogradsku rezoluciju sa pozivom da samoregulaciju novinski izdavača prepoznaju kao najvažniju garanciju slobode informisanja i mišljenja.

Dan uoči skupštine organizovan je seminar posvećem medijskoj regulaciji i samoregulaciji na kome su uvodničari bili Vensan Dežer ambasadsor EU u Srbiji, Ivar Rusdal, predsednik ENPA, Zoran Sekulić, predsednik Asoicijacije medija Srbije, Tijana Bajović, Ringier Axel Springer kao i Santa Rasia i Flip Voet iz Velike Briranije i Belgije. Za sve učessnike skupštine organizator je priredio etno veče u restoranu „Sokače” na kojoj su im se pridružili Alek sandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda i Gordana Predić, državna sekretarka za medijije u Ministarstvu kulture i informisanja.

Naredna ENPA generalna skupština biće održana u Atini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi