Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reagovanje SNP Naši
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 05. 2013.

Izvor: NIN

Reagovanje SNP Naši

Kontakti (”Regrutni centri mržnje”, NIN 3256)

U prošlom broju NIN-a objavljen je tekst o delovanju desničarskih organizacija, između ostalih i organizacije SNP NAŠI, pod naslovom ”Regrutni centri mržnje”.

U pismu upućenom redakciji pomenuta organizacija osporila je pojedine navode iz teksta. Reakciju SNP NAŠI prenosimo uz redakcijsko skraćivanje, odnosno bez delova u kojima se na ličnoj osnovi vređaju i diskvalifikuju pojedinci i organizacije pomenuti u tekstu.

Srpski narodni pokret NAŠI javno traži demanti od redakcije NIN i pismeno izvinjenje kompanije Ringijer zbog neverovatnih nebuloza i laži koje je ovaj list izneo o našoj organizaciji u tekstu pod naslovom „Regrutni centri mržnje“.

Naime, u ovom tekstu postoji ceo niz najneverovatnijih stvari koje novinarka NIN-a izmišlja i krivotvori.

Prvo, autor teksta tvrdi da su SNP NAŠI osnovani odlukom Federalne službe bezbednosti, kao i da su SNP NAŠI pod uticajem te ruske obaveštajne službe, što predstavlja najveći razlog zbog kojeg tražimo hitan i nedvosmislen demanti uz izvinjenje na vidnom mestu na naslovnoj strani sajta i na prvoj strani sledećeg štampanog izdanja lista NIN preko cele strane, jer ćemo u protivnom aktivirati sve raspoložive pravne instrumente i krivično goniti list NIN i kompaniju Ringijer.

Drugo, redakcija lista NIN kao ilustraciju teksta drži fotografije sa protesta stranke LSV na čijim protestima učestvuju i kvaziantifašističke grupacije poput ANTIFA i neke druge LGBT organizacije, a u tekstu nigde ne pominje njih, nego govori o SNP NAŠI i nizu drugih srpskih patriotskih organizacija. Na prvoj slici se jasno vidi tzv. zastava Vojvodine.

Treće, ova novinarka dovodi u vezu SNP NAŠI i druge patriotske organizacije sa slučajem bacanja Molotovljevog koktela na grčku ambasadu u Beogradu, iako je to vezano za jednu anarhističko-sindikalnu grupu u Beogradu i nema ama baš nikakve veze sa SNP NAŠI, niti bilo kojom drugom organizacijom patriotskog bloka.

Koliko je dobro informisana autorka teksta pokazuje i to da joj je u antrfileu teksta sagovornik na temu srpske ekstremne desnice član Anarhosindikalističke inicijative Tadej Kurepa koji je optužen za bacanje Molotovljevog koktela na grčku ambasadu.

Znači, u istom tekstu novinarka NIN-a povezuje desničare sa napadom na grčku ambasadu, koji su inače izveli anarhisti, a onda traži izjavu glavnoosumnjičenog napadača na ambasadu Grčke o desničarima ekstremistima!? SNP NAŠI sve ovo vidi kao nastavak kampanje lista NIN protiv naše organizacije i podsećamo da je pre par meseci isti list održao „virtuelno suđenje“ našoj organizaciji zbog kojeg su bili ismevani širom Srbije, jer je neverovatno da se profesori i ljudi starijeg doba bave takvim teatralnim performansima, što najbolje pokazuje sve šarlatanstvo odgovornih u NIN-u.

 INFORMATIVNA SLUŽBA SNP NAŠI

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi