Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gradonačelik Kruševca u TV emisiji izvređao Naše novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2013.

Autor: Marija Ilić Izvor: Naše novine

Gradonačelik Kruševca u TV emisiji izvređao Naše novine

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić izvređao je na skandalozan način Naše novine gostujući u emisiji Regionalne TV, ali je ponovo izbegao da odgovori na makar jedno pitanje o koncertu Zdravka Čolića, za koji će biti plaćeno čak 70.000 evra. Nije objasnio, takođe, ni da li je normalno organizovati takav spektakl dok u isto vreme nema novca da se porodiljama isplati redovna mesečna pomoć.

 

Gašić se očigledno ražestio zbog pisanja Naših novina o Čolićevom koncertu, ne propustivši, međutim, da istakne da to „ne radi zbog sebe nego zbog grada“.

„Ovo radim zbog grada“

- Nisu bilo koje novine u pitanju, već jadne, Naše novine, novine Dragana Đilasa, sa veoma tendencioznim tekstom, sa izmišljenim podacima koje su skupili negde na ulici. Ja, kao prijatelj, mogu da slušam Zdravka Čolića i na nekom drugom koncertu, ovo ne radim zbog sebe već zbog grada - izjavio je gradonačelnik.

On je Našim novinama uputio i pitanje zašto ne pitamo Đilasa kako organizuje dolazak stranih grupa u Beograd?!

- Umesto da podižu svest o gradu Kruševcu kao lepom gradu, oni, da bi poslužili svojim nalogodavcima, onima koji ih plaćaju, trude se da unize grad Kruševac.

Ja bih voleo da se Kruševljani izjasne da li žele ovakav koncert. Mi ćemo imati još jedan koncert. Već 10. juna pevaće Željko Joksimović, a to je poklon sponzora FK „Napredak“ za ulazak u Superligu građanima Kruševca - dodao je Gašić.

U emisiji se zapitao i zašto niko nije prozivao prethodnu vlast, koja je četiri godine uzastopno dovodila grupu „Balkanika“, a plaćano je iz budžeta grada:

Kome je do pesme

- Želim da jeftini i mali politički poeni političkih liliputanaca više ne isplivavaju. Ne želim da mi neke minorne stranke dovode Baju Malog Knindžu u moj Kruševac, poput nekada radikala. Da mi oni vode grad, to neće.

Gradonačelnik Gašić, međutim, ni ovog puta nije objasnio ko su „donatori van Kruševca“ koji finansiraju Čolićev koncert, kao što nije objasnio ni kako je moguće da za Čolića ima para, ali ne i za isplatu mesečne nadoknade za porodilje, odnosno zašto je u budžetu grada pogrešno procenjen iznos namenjen porodiljama, koje su sada ostale bez mesečne pomoći. On je samo rekao da niko nije mogao da planira da će zafaliti 70 miliona dinara, jer „ko je mogao da očekuje da će u ovoj godini biti toliko porodilja koje ostvaruju pravo na tu nadoknadu“.

Porodilje su, dakle, svojim trudnoćama iznenadile svog gradonačelnika, pa su ni krive ni dužne ostale bez zagarantovanih primanja, što se za Zdravka Čolića ne može reći, jer će on honorar uredno primiti. Uz trudnice, teško je verovati da će na Gašićevim koncertima igrati i pevušiti i radnici nekada velikih firmi, poput „Župe“, „14. oktobra“ i „Trajala“, koji štrajkuju tražeći svoje zarade (kasne i po dve godine), kao i veliki broj nezaposlenih na birou i socijalnih slučajeva.

Ruku na srce, a morao bi to da prizna i raspevani Gašić, 70.000 evra moglo se uložiti i u porodilje, decu iz socijalno ugroženih porodica, samohrane majke, otvaranje bar nekog novog radnog mesta, nečiju operaciju u inostranstvu...

Pitanja na koja Gašić nije odgovorio ni posle nedelju dana

1. Ko su donatori, imenom i prezimenom, koji će izdvojiti novac za koncert Zdravka Čolića 26. juna u Kruševcu?

2. Koje su sume pojedinačno u pitanju?

3. Zašto se taj novac ne usmeri negde gde je mnogo potrebniji?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi