Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Počelo emitovanje programa RTK 2, na srpskom jeziku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2013.

Izvor: Tanjug

Počelo emitovanje programa RTK 2, na srpskom jeziku

Radio televizija Kosova počela je danas emitovanje programa na Kanalu 2 koji će uglavnom biti na srpskom jeziku.

Kanal 2 je od posebne važnosti zato što je njegova publika uglavnom iz srpske zajednice koja do sada nije imala svoj javni informativni prozor, osim nekih privatnih kanala. Program koji će se emitovati na ovom kanalu biće u kompletu u službi srpske zajednice, rekao je za prištinske medije generalni direktor RTK Mentor Šalja.

On je objasnio da je namera da program bude što više apolitičan i da se pozabavi problemima u svakodnevnom životu ljudi.

Direktor RTK 2 Žarko Joksimović je rekao da ovo nije samo srpska televizija ili kako u zakonu stoji Televizija RTK2, program na srpskom jeziku, jer će ta televizija emitovati i program na bosanskom, turskom i romskom jeziku.

On je najavio da bi od septembra trebalo da krenu i istraživački serijali, dokumentarni programi, kao i emisije o očuvanju identiteta, kulture i jezika zajednica koje žive na Kosovu.

Trenutno na RTK 2 radi 50-ak zaposlenih, među kojima je desetak novinara, nekoliko urednika, snimatelji, montažeri i drugi.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi