Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Grčka vlada zbog krize zatvara državne medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2013.

Izvor: Blic, Beta

Grčka vlada zbog krize zatvara državne medije

Grčka vlada saopštila je danas da će privremeno ugasiti državnu televiziju i radio u okviru mera štednji.

Portparol konzervatine vlade Simos Kedikoglu rekao je da će radio i televizijski signali grčke radiodifuzne korporacije ERT biti ugašeni rano u sredu, a oko 2.500 zaposlenih će biti suspendovano dok se emitovanje ponovo ne pokrene.

 

- ERT je slučaj izuzetnog nedostaka tranparentnosti i neverovatnog preterivanja. Ovime je tome kraj - rekao je Kedikoglu na konferenciji za novinare, dodajući da je ERT bio "rasipnički raj".

Sindikati radnika ERT-a na tri zemaljska televizijska kanala, jednom satelitskom i radio kanalu kažu da će održavati emitovanje programa.

Kedikoglu je rekao da će državni elektronski mediji kasnije biti ponovo otvoreni u novom formatu i sa znatno manje zaposlenih, ali nije precizirao koliko.
 
- Svi zaposleni, kojih prema lokalnim medijima ima skoro 2.700, dobiće naknade i opet će moći da se prijave za posao kada se ponovo pokrenu programi - rekao je Kedikoglu.

Sindikat radnika ERT-a saopštio je da će konzervativna vlada, u težnji da ostane na liniji s kreditorima iz Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, sprema da žrtvuje javnu televiziji i radio.

Sindikat javnog sektora Adedi zatvaranje državnih medija je proglasio državnim udarom.

Zaposleni u ERT-u mesecima su organizovali obustave rada protiveći se restrukturiranju javnih emitera što zahtevaju međunarodni kreditori koji pružju Grčkoj pomoć, ali uz uslov da ona sprovede bolne mere štednje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi