Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mitrović i dalje optužuje, Đilas ćuti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2013.

Autor: I.M. Izvor: Večernje novosti

Mitrović i dalje optužuje, Đilas ćuti

Nove optužbe vlasnika Pinka protiv gradonačelnika Beograda. Posle uplitanja NUNS, nisu se oglasili ni Đilas ni RRA

 

RAT dva medijska moćnika - Željka Mitrovića i Dragana Đilasa - nastavlja se, ali je iz marketinških prešao u druge vode. Prvi čovek Pinka sada optužuje predsednika DS i gradonačelnika Beograda za stvari koje nemaju veze sa radom njegove agencije „Dajrekt medija“.

Uključilo se i Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje od Republičke radiodifuzne agencije traži reakciju. NUNS tvrdi da Mitrović „na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune“.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji u ponedeljak, međutim, nisu hteli da reaguju, niti smo od njih mogli da dobijemo bilo kakvo objašnjenje da li su Mitrović i TV Pink na bilo koji način prekršili medijske zakone i Kodeks ponašanja emitera.

Poslednje Mitrovićeve optužbe na Đilasov račun ticale su se navodnih zloupotreba funkcije gradonačelnika. On je upitao NUNS da mu pojasni o čemu njegova televizija sme da izveštava, a o čemu ne, „ko sme da krade, a ko ne, ko sme, a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama gradonačelnika Đilasa“.

Zatražio je i hitno objašnjenje da li sme da objavi „kako je i zbog čega i preko koga gradonačelnik Đilas hapsio rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija, među kojima i profesore univerziteta i pored saznanja da su nevini, što im je i sam potvrdio“.

- Da li smem da objavim snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića sa prof. dr Nikolom Milinčićem, a po nalogu gradonačelnika Đilasa, u kome se potvrđuje saznanje o nevinosti uhapšenih lekara, kao i ultimatum za ostavke iz političkih razloga. Očekujem odgovor i na pitanje da li smem da objavim šta je gradonačelnik Đilas sa rukovodiocima zdravstvenih institucija, a pre njihovog hapšenja, rekao dr Vladanu Šubareviću - upitao je Mitrović NUNS.

Iz kabineta gradonačelnika ni u ponedeljak, kao ni prethodnih dana, nije bilo reakcije na salve Mitrovićevih optužbi. Ne zna se ni da li će ovaj slučaj dobiti sudski epilog. Nakon višednevnog rata saopštenjima, u ponedeljak je i u „ružičastom“ taboru bilo zatišje.

TRAŽI 10 MILIONA EVRA

NAKON odluke o raskidu saradnje sa Đilasovom „Dajrekt medijom“, Željko Mitrović će tražiti od ove marketinške agencije povraćaj sredstava u iznosu većem od deset miliona evra. Saradnja će i zvanično biti okončana, najavljuju iz Pinka, 31. septembra, kada dovrše tekuće poslove.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

21.06.

2013.

vlada dedic [neregistrovani] u 13:19

asnonimusi

Milim vas da iše ne objavljujete anonimne komentare. Ko ima šta da kaže neka kaže javno. Ovakvo kukavičko "komentarisanje" je i dovelo medije i sraman položaj. Da je bilo više hrabrosti , ljudskog i profesionalnog dostojanstva, danas ne bismo bili u ovako jadnoj situaciji, ni mi novinari, ni gradjani, a ni država .

Odgovori
uto

18.06.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 12:58

Rajna

Mitrovic je zaista ispod svakog nivoa. Ko njemu sta zabranjuje? Pa zar ne objavljuje sta mu padne na pamet, a svasta mu pada na pamet, pri tome u naletu ostarscenosti u celu bljuvotinu uvlaci i pojedine ljude pa i novinarska udruzenja. Ako ima dokaze- na ekran, a ne u tajm-autima Farme , ko baba Persa, bljuje moralne lekcije.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi