Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vladin poverenik na KiM preti smrću novinaru Naših!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 08. 2013.

Autor: Ekipa Naših Izvor: Naše novine

Vladin poverenik na KiM preti smrću novinaru Naših!

Negovan Šaranović, sekretar opštine Podujevo, zapretio Neđeljku Zejaku, našem dopisniku iz Prištine, da „novinaru bednih novina i onima koji stoje iza teksta nema života ni na Kosovu ni u Srbiji“.

Negovan Šaranović, sekretar opštine Podujevo, preti smrću dopisniku Naših novina iz Prištine!

Pošto smo u tekstu „Vladin poverenik na KiM lice s poternice“ objavili da je pravosnažnom presudom Okružnog suda u Požarevcu od 21. oktobra 2008. osuđen na deset meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, Šaranović je telefonom pozvao našeg dopisnika Neđeljka Zejaka i zapretio da „novinaru bednih novina i onima koji stoje iza teksta od 4. novembra ove godine (posle izbora na KiM) nema života ni na Kosovu ni u Srbiji“.

Osiono ponašanje

- Ti i klonferi iz tog bednog lista zajedno sa nekim Teslicom (predsednik opštine Gračanica Bojan Stojanović), i ti nepismeni izdajnici, koji podržavaju šiptarske institucije, moraćete da se selite u Albaniju. Nema vam života, zapamtite to što vam kaže Negovan Šaranović - poručio je on.

Šaranović je prethodno demantovao pisanje našeg lista (dopis smo objavili), inače zasnovano na originalnoj dokumentaciji iz koje se vidi da je, uprkos pravosnažnoj i izvršnoj zatvorskoj kazni, obavljao funkciju načelnika Gradske uprave u Prištini i da je postavljen na mesto sekretara Privremenog veća Podujeva.

Uklonio dokaze

Međutim, uvidom u dokumentaciju jasno je da je Šaranović uklonio dokaz, odnosno falsifikat da nije kažnjavan, da nije pod istragom i da se protiv njega ne vodi krivični postupak, što je bio uslov za raspoređivanje i na jedno i na drugo radno mesto.

Istovremeno, ovaj bivši sudija iz Prištine i Požarevca kao načelnika je primao i višemesečnu nadoknadu iz Javnog preduzeća, što je suprotno zakonu i Zaključku Vlade Srbije da jedno lice ne može obavljati više poslova u državnim organima ili organima lokalne samouprave.

Dvojni radni odnos

Iako u Kancelariji za KiM i Kosovski upravni okrug tvrde da su Naše novine izmislile priču o dvojnom radnom odnosu Ivane Lazić, koja je na mesto direktora nepostojećeg Javnog komunalnog preduzeća u Lipljanu postavljena iako je zaposlena na poslovima blagajnika u opštini Gračanica. Naše su dobile original njenog zahteva o raskidu radnog odnosa sa opštinom Gračanica od 14. avgusta ove godine. Iz zahteva se vidi da je obavljala poslove Službenika za prihode iz sopstvenih prihoda u Gračanici u trenutku postavljanja na funkciju direktora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi