Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priveden zbog pretnje Vučiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 08. 2013.

Izvor: Večernje novosti

Priveden zbog pretnje Vučiću

Pripadnici MUP Srbije priveli su osobu koja je na svojoj „fejsbuk“ stranici pozvala na ubistvo prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ponudila novac onome ko to učini, a dalji potezi zavisiće od tužilaštva, izjavio je sinoć direktor policije Milorad Veljović. Naime, beogradska policija privela je Pavla Ćosića, koji je u četvrtak na svojoj „fejsbuk“ stranici pozvao na ubistvo prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ponudio novac onome ko to učini.

Veljović je kazao da je ta osoba juče privedena i da će dalji potezi zavisiti od tužilaštva.

- S obzirom na to da se na „Fejsbuku“ pojavila ozbiljna pretnja upućena štićenoj ličnosti, ne samo u smislu pretnje nego i nuđenja novca da se likvidira određena štićena ličnost, policija je pronašla to lice, privela ga i mi ćemo dalje preduzimati mere u skladu sa zakonom, odnosno u dogovoru sa tužilaštvom - rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, Vučić je tražio od policije da ne preduzima nikakve mere prema navedenoj osobi.

- Međutim, mi ćemo poštovati zakon i u skladu sa tim preduzimati određene mere - rekao je Veljović.

Kako nezvanično saznajemo, privedena osoba je beogradski novinar, koji piše za jedan nedeljni list. On je na svojoj „fejsbuk“ stranici prekjuče napisao sledeće: „Nudim 10.000 evra unapred onom ko ubije Vučića, a po završetku posla dobiće još 10.000.“

On je juče posle privođenja saslušan i tom prilikom je, kako saznajemo, izjavio da je bio pijan i da je još juče ujutru kada je video šta je napisao to odmah obrisao. Takođe je tvrdio da mu ni na kraj pameti nije bilo da naruči ubistvo ili da ubije Vučića. Policija je tokom istrage zaplenila računar novinara da bi ispitala njegov sadržaj. Posle saslušanja Pavle Ćosić je pušten na slobodu.

Ispadi

Inače, privedeni novinar Pavle Ćosić je slične ispade imao i ranije kada je pretio raznim ljudima.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi