Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smrdljive novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 08. 2013.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Smrdljive novine

Mislio sam da Željko Mitrović i TV Pink preteruju kad traže da patriotiše cajtung Blic pod hitno promeni ime u Smrdljive Novine. Pogrešio sam.

Mislio sam da Željko Cvijanović preteruje kad tvrdi da je glodur Blica šturmbanfirer Veselin Simonović (u narodu poznatiji pod nadimcima Vesa Rakija i Vesa Struja) samo saučesnik u dosističkoj pljački Srbije. I tu sam pogrešio.

Mislio sam da ove subote na ovom mestu neću opet morati da pišem o toj smrdljivoj štampanoj stvari. I opet sam pogrešio.

Izvinjavam se, dakle, ako sam dosadio, ali moram. Moram da odgovorim na odvratne optužbe patriotiše cajtunga Blic i njegovog podguznog podliska Alo.

Elem, nemoćni da konkretno odgovore na konkretna pitanja, saterani u ćošak sve brojnijim primerima decenijske medijske pljačke Srbije; u kojoj su Blic i njegova izdanja učestvovali sa sve čarapom na glavi; šturmbanfirer i njegova direktorka Jelena-Helga Drakulić traže od suda da, po kratkom postupku, najoštrije kazni Informer i TV Pink zbog „nelojalne konkurencije“.

Ubeđeni, izgleda, da u Srbiji i dalje važi okupacijsko pravilo o streljanju sto Srba za jednog Nemca, her Vesa i frau Helga, uz obavezno terciranje Glupavog Vukele, traže da nam sud zabrani da radimo svoj posao!?! Jer, kažu, radili su sve po zakonu.

Državne, dakle naše milione iz Lutrije, Elektroprivrede, Fonda za razvoj životne sredine, Kliničkog centra (!?!) otimali su striktno u skladu sa dosističkim propisima. I šta tu ima da se piše?! Ko je, o majn got, tim Srbima dao pravo da znaju kako su patriotiše mediji lapali njihove pare?! Halt, bre, zerbiše švajne!

A mi samo pitamo. Samo tražimo odgovor na prosto pitanje: Koliko je Blic od 2000. do 2012. godine ukupno dobio državnih para?! Koliko smo mi, poreski obveznici, platili da bi patriotiše cajtung poslovao s milionskim profitom?!

I zar upravo to nije nelojalna konkurencija?! Nismo li mi koji živimo od kioska u podređenom položaju u odnosu na njih koji su, prema nezvaničnim podacima, za poslednjih 12 godina od države uzeli više od 25 miliona evra?!?

I na kraju, jedno pitanje za šturmbanfirera Vesu: Na šta si tačno mislio kad s pre neko jutro na kolegijumu rekao: Sreća naša pa ovi iz Informera ne znaju ni 10 odsto od onoga što su naši iz menadžmenta radili?! Jesi li, Veseline, siguran da znamo samo 10 odsto?! Ili se uzdaš u ono što si rekao uvaženom kolegi M? Zar zaista veruješ da će Angela Merkel da interveniše kod srpskih vlasti za tebe i tvoj Blic?!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi