Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac prihvatio funkciju ministra kulture
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 08. 2013.

Izvor: Beta, FoNet, Tanjug

Tasovac prihvatio funkciju ministra kulture

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac prihvatio je ponudu premijera Srbije Ivice Dačića da bude ministar kulture u rekonstruisanoj Vladi.

 

Tasovac je večeras potvrdio da je spreman da preuzme resor koji mu je ponudio Dačić. Premijer Srbije je ranije večeras rekao da će Tasovac biti predložen za ministra kulture.

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) je u subotu, 24. avgusta dalo saglasnost lideru stranke Ivici Dačiću da razgovara sa kandidatima za ministre.

Tasovcu je preko Tvitera prva čestitala bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković: “I Tasovac je definitivno novi ministar kulture. Srećno.“

Za sada nije saopšteno koga će SPS predložiti za ministre saobraćaja i sporta. Predsednik Izvršnog odbora SPS Brako Ružić jutros je rekao da će ta stranka sutra izaći sa predlozima za ministre za resore koji su ostali upražnjeni zbog rekonstrukcije Vlade, a pripadaju socijalistima.

Ivan Tasovac rođen je 21. juna 1966. godine. Direktor je Beogradske filharmonije od marta 2001. godine. U 12. godini kao pijanista debitovao je sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije.

Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i Jugoslaviji, i osvojio brojna kako domaća, tako i međunarodna priznanja.

Beogradska filharmonija je ove godine pod njegovim vođstvom dočekala 90. rođendan, koji je, iako bez sopstvene koncertne dvorane, proslavila 14. juna velikim koncertom u sali Kolarčeve zadužbine.

Poslednje godine rad Filharmonije obeležila su brojna gostovanja velikih svetskih imena, ali i ciklus Pika-Točka-Tačka, koji je ujedinio filharmonije iz Ljubljane, Zagreba i Beograda. Ostale su zapamćene i brojne promotivne kampanje, poput one pod sloganom "Hvala što ne dolazite ", ali i raspisivanje tendera za izbor dirigenta BGF.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi