Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nema plata, nema programa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 08. 2013.

Izvor: Tanjug,B92

Nema plata, nema programa

Zaposleni u Radio televiziji Vrnjačka Banja više od mesec dana ne emituju informativni program jer više meseci nisu primili plate.

Poslednju platu, u visini republičkog minimalca, zaposleni su primili u martu ove godine, a od 1. jula nemaju ni zdravstveno osiguranje, jer im se ne uplaćuju doprinosi.

"Prema ugovoru o javnom informisanju od opštine Vrnjačka Banja ove godine smo dobili samo dva miliona dinara, ili 125.000 dinara mesečno, što nije dovoljno ni za plate, a kamoli za druge potrepštine. Prošle godine smo dobili šest miliona dinara, ali ove godine sa tri puta manjom sumom ne možemo da pratimo aktivnosti lokalne samouprave"”, kazao je Tanjugu direktor te kuće Dragan Marković.

S druge strane, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović je rekao da su ove godine u budžetu smanjena sredstva za javno informisanje, i da je RTV Vrnjačka Banja zbog toga dobila manje nego prošle godine.

"“Oni su se ugovorom, koji su potpisali, obavezali da će pratiti aktivnosti lokalne samouprave i izveštavati o tome, i ne mogu da shvatim da je to problem zbog kojeg ne emituju informativni program. Mi ćemo u rebalansu budžeta izdvojiti još neka sredstva za informisanje, ali se ja plašim da ona neće ni stići do radnika, jer je firma u blokadi"”, kazao je Đurović Tanjugu.

Radio televizija Vrnjačka Banja je 2010. godine na aukciji prodata za 577.000 dinara Miodragu Radoviću. Tada je bilo zaposleno 25 radnika, dok ih sada ima svega 10.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi