Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Ringier Aksel Springer" otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 09. 2013.

Autor: E.B. Izvor: Blic

"Ringier Aksel Springer" otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu

Inovirana i proširena štamparija APM Print, koja je vlasništvo kompanije "Ringier Aksel Springer", otvorena je danas u Ulici Milutina Milankovića u Novom Beogradu. Štampariju je u pogon presecanjam vrpce i pritiskom na dugme pustio prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je tom prilikom izjavio da je za Vladu Srbije veoma važna ova investicija i to iz nekoliko razloga.

- Prvi je da se biznis u Srbiji razvija i da investitori u Srbiji mogu nesmetano da ulažu i ostvaruju profit bez pravnih i političkih poteškoća. Važno je i zbog toga što ćemo imati novozaposlene radnike, a na izgradnji objekta radile su domaće građevinske firme. Takođe, u budžet Srbije će iz ove kompanije na ime doprinosa i poreza sliti sredstva koja, koliko znam, ova kompanija godinama redovno izmiruje - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da se neretko ne slaže s onim što pišu izdanja "Ringier Aksel Springera", ali da ne misli da je to loše.

- Izrabrali ste put da se dopadnete narodu. Ni do sada, a ni ubuduće se niko neće mešati u vaš rad - rekao je Vučić.

Generalni direktor kompanije "Ringier AG" Mark Valder prethodno je istakao da je ova firma došla u Srbiju pre 10 godina, da su tada zavoleli zemlju, a posle toga i ljude.

 

"Ringier Aksel Springer" - najveći izdavač u Srbiji

- Investicija od 8,4 miliona evra (milijardu dinara) treba da dokaže da smo posvećeni da ulažemo u ovu zemlju i medije u njoj. Nezavisni mediji su važni za demokratiju i ljude koji žive u Srbiji - rekao je Valder.

Valder je dodao a se više puta sretao sa Aleksandrom Vučićem i da se divi poslu koji je on obavio u vezi sa Kosovom, borbom protiv korupcije i pitanjem pridruživanja Srbije EU.

Štamparija štampa 135.000 primeraka novina na sat

On je rekao da je ponosan što je "Ringier Aksel Springer" najveći izdavač u Srbiji i napomenuo da je malo neobično u današnje vreme investirati u štampariju, ali je "Ringier media" ponosna što to radi.

Generalni direktor "Ringier Aksel Springer Srbija" Jelena Dakulić Petrović izjavila je da joj je čast i zadovoljstvo što može danas da u Srbiji otvori objekat na kojem se radilo dve i po godine.

- Učestvovalo je više od 20 lokalnih preduzeća iz oblasti projektovanja i gradnje. Objekat je izgrađen po najsavremenijim svetskim standardima, u skladu sa protivpožarnom i ekološkom zaštitom, i jedan je od najmodernijih u svetu. Naša štamparija može da štampa neverovatnih 135.000 primeraka na sat - rekla je Jelena Drakulić Petrović.

Celokupan iznos finansiran je sredstvima "Ringier Aksel Springera" u Srbiji, a učestvovanjem u ovom projektu švajcarski izdavač "Ringier" i nemački "Axel Springer" su pokazali da veruju u naše tržište i Srbiju, dodala je ona.

Skup o budućnosti medija

Danas se u Beogradu održava skup kom će priusustvovati stotinak mladih menadžera naše kompanije, gde će se pričati o budućnosti medija i digitalizaciji.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

02.09.

2013.

anonymousdopisnik [neregistrovani] u 23:02

Al,al vera...


Prodali smo i novine, sveli tiraže dnevnih izdanja na pedesetak hiljada, najstariju i najveću novinsku kuću Politika, sa nekadašnjih 14 izdanja i oko 3.000 zaposlenih i svojevremeno najmodernijom štamparijom u ovom delu Evrope, pretvorili u podstanara u , do privatizacije ,sopstvenoj zgradi sa 17 spratova ! Sad se radujemo što neke Švabe kod nas prave svoju štampariju, iz koje će izvlačiti profit za sebe.
Ovoj zemlji treba da se odredi staratelj !

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi