Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Opština Palilula plaća šest medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 09. 2013.

Autor: Ivana Anđelković Izvor: Blic

Opština Palilula plaća šest medija

Predsednik opštine Palilula Boban Džunić potpisao je ukupno šest ugovora s medijima, kojima mesečno plaća i 248.400 dinara, dok najveća niška opština Medijana ima samo tri ugovora. Džunić smatra da je za praćenje aktivnosti opštine neophodno prisustvo svih šest medija.

Naša opština nije samo administrativni servis nego i partner koji aktivno učestvuje u razrešavanju svih problema lokalne zajednice.

Nažalost, o našim aktivnostima, posebno o realizaciji međunarodnih projekata, lokalne medijske kuće nisu bile spremne da u potpunosti infomraišu građane, a nama je to potrebno jer naši donatori iz EU to zahtevaju - kaže Džunić za „Blic“.

Odlukom o budžetu Skupštine grada, za Nišku telviziju izdvojeno je 48,5 miliona dinara, što podrazumeva praćenje aktivnosti gradonačelnika, gradskog veća, skupštine, kao i svih događaja koji se odnose na afi ramciju grada Niša.

Kada izdvojimo novac za medijsko praćenje, očekujem punu saradnju, zadovoljan sam dosadašnjim radom - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Grad je do kraja godine izdvojio i 375.000 dinara za medijsko pokrivanje agencije Tanjug, dok je za Narodne novine izdvojeno 11, 3 miliona dinara.

Gradska opština Pantelej ima pet ugovora za praćenje, što mesečno dostiže 200.000 dinara. Predsednik opštine Pantelej Srđan Savić takođe tvrdi da je to neophodno.

S jedne strane, medijska podrška je neophodna, a s druge strane, mediji su u krizi pa im na neki način pomažemo - rekao je Savić.

Opština Crveni krst ima dva ugovora i plaća maksimalno 90.000 dinara, potvrdio je predsednik opštine Darko Bulatović.

Niška televizija (ne)prati Džunića

Boban Džunić, predsednik opštine Palilula, tvrdi da Niška televizija ne prati rad opštine Palilula i da „bojkotuje njene aktivnosti“. Glavni i odgovorni urednik Miroslav Ćosić kratko je prokomentarsio navode Džunića. - Niška televizija ne bojkotuje - rekao je Ćosić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi