Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uredništvo "Vijesti" žali se EU zbog Bebe Popovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 09. 2013.

Izvor: Mondo, agencije

Uredništvo "Vijesti" žali se EU zbog Bebe Popovića

Direktor podgoričkih "Vijesti" Željko Ivanović i glavni i odgovorni urednik Mihailo Jovović u pismu predstavnicima međunarodne zajednice u Crnoj Gori navode da bez slobode govora nema istinskih reformi i promena na Balkanu.

Oni su, u pismu upućenom Delegaciji EU u Podgorici, ambasadama zemalja članica Unije, kao i američkoj ambasadi, naveli da žele da ukažu na "krajnje zabrinjavajuće tendencije i moguće tragične posledice po ceo region".

"Epicentar problema je, na našu žalost, Crna Gora, ali se požar polako može proširiti i na naše susede, prevashodno na Srbiju", navodi se u pismu.

Ivanović i Jovović podsećaju da je pre nepunih mesec dana bačena bomba u dvorište kuće novinara "Vijesti" Tufika Softića, kao i na nedavne tvrdnje jednog od bivših specijalaca crnogorske policije Brajuška Brajuškovića.

Na kraju, kako dodaju, desio se novi ulični napad na ekipu "Vijesti", u kome se u "glavnoj ulozi uličnog nasilnika našao Vladimir Beba Popović".

Novinar "Vijesti" M.B. i fotoreporter L.Z. prijavili su 3. septembra podgoričkoj policiji da ih je Vladimir Beba Popović iz Beograda, trenutno nastanjen u Podgorici, vređao i oteo im opremu za rad - fotoaparat i diktafon.

SEEMO kritikuje Bebu Popovića

 Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) izrazila je zabrinutost zbog delovanja šefa nevladine organizacije Vladimira Bebe Popovića prema novinarima u Podgorici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi