Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Protest Asocijacije medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 09. 2013.

Izvor: FoNet

Protest Asocijacije medija

Upravni odbor Asocijacije medija protestuje što izveštačima dnevnih listova Kurir i Blic u ponedeljak nije bilo dozvoljeno da prisustvuju konferenciji za novinare direktora policije Milorada Veljovića, čime su onemogućeni da obave svoje profesionalne zadatke.

Asocijacija medija se protivi selektivnom pozivanju redakcija na konferencije za novinare i favorizovanju elektronskih medija, na štetu štampanih. Za Asocijaciju medija neprihvatljiva je praksa Direkcije policije da na događaje od javnog značaja, bez obzira na toda li su oni redovni ili vanredni, poziva samo izveštače televizija i novinskih agencija.

Direkcija policije, kao i svi ostali državni organi i institucije, dužni su da medijima pod jednakim uslovimaobezbede pristup informacijama od javnog značaja.

Na to obavezuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji u članu 7 izričito propisuje da "organ vlasti ne sme stavljati u bolji položaj nijednog novinara ili javno glasilo, kada je više njih uputilo zahtev, tako što će samo njemu ili njemu pre nego drugim novinarima ili javnim glasilima omogućiti ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi