Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Makedonski novinari traže pomilovanje za kolegu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 10. 2013.

Autor: S. D. Izvor: Danas

Makedonski novinari traže pomilovanje za kolegu

Predsednik Unije makedonskih novinara (ZNP) Naser Selmani uputio je pismo premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom u kojem je zatražio pomilovanje za novinara Tomislava Kežarovskog osuđenog na četiri i po godine zatvora.

 

On je naveo da su pre dva meseca dostavili slično pismo Ministrstvu odbrane, ali da nisu nikad dobili odgovor.

Selmani je pojanio kako žele da Gruevski predloži da se povuče odluka o zatvorskoj kazni za Kežarovskog na sledećoj sednici Veća ministara, dodavši da je njegovo oslobađanje u interesu Makedonije.

"Prvo, novinar je u potpunosti nevin jer je otkrio slučaj iskorišćavanja zaštićeog svedoka i nije učinio ništa loše. Drugo, na ovaj način samo štetimo ugledu Makedonije na međunarodnom nivou. Mi verujemo da je bolje 100 slobodnih kriminalaca od jednog nevinog osuđenika" rekao je Selmani.

On je dodao da je sada sve u rukama premijera Gruevskog te da on može iskoristiti autoritet kako bi novinar Kažerovski bio oslobođen.

Nedavno je makedonski sud doneo konačnu presudu kojom je Kežerovskog osudio na četri i po godine zatvora zbog teksta objavljenog u novinama u kojem je, kako tvrdi presuda, otkrio identitet zaštićenog svedoka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi