Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lebedev kupuje "Indipendent"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 01. 2010.

Izvor: Blic

Lebedev kupuje "Indipendent"


"Tajms" u današnjem izdanju pune dve strane posvećuje milijarderu Aleksandru Lebedevu, koji je u završnim pregovorima sa vlasnicima "Indipendenta" o preuzimanju tog londonskog, liberalno orijentisanog dnevnika.

Lebedev je, navodi "Tajms", kontroverzna ličnost – bivši agent KGB koji se preobratio u zagovornika poslovne transparentnosti i slobodne štampe, oštri kritičar Kremlja, koji je upravo državi za 450 miliona dolara prodao svoj udeo u aviokompaniji "Aeroflot" i finansijskoj korporaciji "Iljušin", preneo je BBC.

Ako se domogne "Indipendenta", biće to drugi britanski list u vlasništvu Lebedeva. "Ivning standard" preuzeo je u trenutku kada je taj list gubio deset miliona funti godišnje. On je takođe odlučio da ga deli besplatno i, zahvaljujući utrostručenom tiražu i prihodima od reklama, preokrenuo je negativne trendove.

"Indipendent", koji je, takođe, u velikim dugovima, neće deliti džabe, ali obećava da se u uređivačku politku neće mešati, piše "Tajms".

FoNet

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi