Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prvi medija centar u gradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2010.

Izvor: Danas

Prvi medija centar u gradu


Novi Sad će prvi put dobiti Medija centar koji će biti reprezentativan poput onih u Beogradu i Nišu, što će puno značiti ne samo za Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kojem će to biti put ka samoodrživosti, stabilnosti i zapošljavanju, nego će koristi imati i pokrajinske i gradske vlasti, istakao je predsednik NDNV Dinko Gruhonjić, prilikom jučerašnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i obilaska prostorija NDNV, u Zmaj Jovinoj ulici broj 3, gde će se nalaziti Medijski centar Vojvodine.

Gruhonjić je podsetio da je NDNV prošle godine bilo u veoma nezavidnoj situaciji, jer je iseljeno iz prostora u kojem se nalazilo 19 godina, pošto je ta imovina vraćena crkvi i iskoristio priliku da se zahvali što su im gradske vlasti omogućile da dobiju novi prostor i prepoznale značaj ovog udruženja koje ove godine obeležava 20. godišnjicu postojanja i time je najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru bivše Jugoslavije.

- Svako društvo koje želi da bude demokratski otvoreno mora da ima izuzetno razvijene medije. Mediji su tu da bi obaveštavali javnot i pružali informacije, i u tom smislu, pomoć razvoju medija i njihovih udruženja je uvek od velikog značaja. Zahvaljujući NDNV, Novi Sad će prvi put dobiti Medija centar, koji će biti važan ne samo za novinare, već i za širu javnost, jer će omogućiti da se na efikasniji način na jednom mestu pruži daleko veći broj informacija - rekao je Jovanović.

D. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi