Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U Srbiji 181 piratska stanica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2010.

Izvor: Danas

U Srbiji 181 piratska stanica


Beograd - Od septembra 2008. u akciji gašenja radio i televizijskih stanica koje emituju program bez dozvole, Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) registrovala je 181 piratskog emitera sa 211 frekvencija, a dosad je ugašeno njih oko 70, rečeno je Danasu u ovoj agenciji.

Kako objašnjavaju, broj nelegalnih emitera je promenjiv, jer mnoge stanice kojima se zapečati objekat i oprema polome službeni pečat i nastavljaju kasnije da rade. Prema navodima iz Ratela, „bez ozbiljne asistencije policije nelegalni emiteri će se stalno vraćati u etar“.

Goran Peković, član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), ističe za Danas da za emitovanje programa na internetu radio stanicama nije neophodna dozvola, ali da ukoliko to rade u etru bez dozvole, čine krivično delo.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi