Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Evropska nagrada višejezičnoj reportaži
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 02. 2010.

Izvor: Danas

Evropska nagrada višejezičnoj reportaži


Zrenjanin - Na talasima Radio Zrenjanina biće emitovane izjave visokih zvaničnika Saveta Evrope i Evropskog parlamenta zahvaljujući činjenici da je novinarka ove kuće i urednica informativnog programa Aranka Molnar boravila u studijskoj poseti Briselu kao jedna od petoro nagrađenih novinara na konkursu Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije, Delegacije Evropske unije u Beogradu i Erste banke.

Sumirajući utiske o radu najviših evropskih institucija, Aranka Molnar kaže da su novinari iz Srbije imali prilike da se upoznaju sa radom pres službi svih institucija u Briselu.

- Pored upoznavanja sa institucijama Evropske unije, uverili smo se u kakvim uslovim i kako rade novinari. Teško je bilo odoleti a da i sami ne napravimo reportaže. Imali smo veliku čast da nas novi predsednik Saveta Evrope Van Rompuj primi kako prvu novinsku delegaciju iz zemalja koje nisu u Uniji - kaže Aranka Molnar.

Reportaža sa kojom je novinarka Radio Zrenjanina osvojila nagradu Kancelarije za evropske integracije je višejezičan prilog o primeru stvaranja uslova za privlačenje grinfild investicije italijanske fabrike prediva „Fulgar Ist“ u Zrenjaninu.

Prema rečima direktorke Radio Zrenjanina Ljiljane Popović, svi u ovoj kući ponose se nagradom.

- Nagrada je značajna, mnogo nam znači, jer smo mi radio stanica sa programom na jezicima manjina, negujemo tradiciju, ali i informativne sadržaje. Sem toga, slavimo 31. godinu rada i jedini smo koji posedujemo regionalnu frekvenciju. Opstanak na tržištu nije nimalo lak, jer iako smo na budžetu, istovremeno smo i na tržištu. Konkurencija su nam radio stanice bez dozvole koje nas ometaju u tržišnom poslovanju - kaže Popovićeva.

Radio Zrenjanin proslaviće svoj jubilej i nagrađivanje svoje novinarke slavljeničkim programom na svojim talasima, a narednih dana slušaoci programa moći će da čuju izjave zvaničnika EU zaduženih za integraciju Srbije.

M. Pudar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi