Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Avalski toranj čeka domaćina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 02. 2010.

Izvor: Politika

Avalski toranj čeka domaćina


Novoizgrađeni toranj na Avali nema nikakve nedostatke, a njegovo otvaranje kasni jer mu još nije određen domaćin, izjavio je Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP.

Ističući kako su brigu o građevini do sada vodili ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i Direkcija za imovinu Srbije, Ignjatović je ocenio da će taj posao najverovatnije preuzeti Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo.

Objekat će imati istu funkciju kao i pre nego što je 1999. godine srušen u bombardovanju NATO-a. Avalski toranj, najviša građevina na Balkanu, visok je 204 metra. Na 124. metru nalazi se restoran, a na 126. terasa sa panoramskim pogledom podsetio je Ignjatović, a prenele su agencije.

Radovi na tornju završeni su u oktobru prošle godine, posle gotovo trogodišnje potpune obnove.

D. B.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi