Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Umrežavanje lokalnih crkvenih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 02. 2010.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine

Umrežavanje lokalnih crkvenih medija


Kragujevac - Urednici pravoslavnih crkvenih radio-stanica i televizija u Srbiji založili su se danas u Kragujevcu za umrežavanje i programsku saradnju tih medija.

Iako crkvene radio i televizijske stanice mogu da emituju program samo na lokalnom nivou, prema zakonu o radiodifuziji dozvoljeno im je umrežavanje, odnosno emitovanje trosatnog jedinstvenog programa dnevno, ukazano je na skupu održanom u domu Šumadijske eparhije.

Urednik kragujevačkog pravoslavnog radija "Zlatousti" Gordana Jocić navela je da istraživanje slušanosti, koje je sprovela kuća "Stratedžik marketing", pokazuje da je većina crkvenih medija u 2009, prvoj godini rada, ostvarila izuzetne rezultate slušanosti.

Prema njenim rečima, radio "Iskon" iz Vranja po slušanosti zauzima 89. mesto na listi od oko dve stotine radio stanica u Srbiji, odnosno svaki četvrti stanovnik Vranja je slušalac tog medija. Ona je dodala da je Radio "Zlatousti", prema tom istraživanju, po slušanosti na 135. mestu.

Sastanku je prisustvovao i vladika šumadijski Jovan koji je naglasio da "vernici od crkvenih stanica očekuju mnogo više nego od svetovnih, kojima nedostaje duhovna podloga".

Vladika je ocenio i da "živimo u vremenu preporoda i preobražaja našeg naroda i da je narod gladan i žedan reči Božje".

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi