Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako krenuli - tako završili
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Kako krenuli - tako završili

Mlađan Dinkić potpredsednik Vlade, o najavi povlačenja VAC

I sam sam zatečen najavom povlačenja VAC iz Srbije. Moram, međutim, da kažem da je za razliku od nekih drugih investitora, VAC od samog početka pratila kontroverza. Predstavnici preko kojih su oni ušli u Srbiju bili su, u najmanju ruku problematični.

Ovo je juče u Loznici izjavio Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

- I, otprilike, kako su krenuli tako su i završili - naglasio je Dinkić. - Ne znam detalje jer to nije oblast koju direktno pratim. Ali, da su išli istim putem kao što, recimo ide italijanska firma "Golden lejdi" koja, evo, gradi treću fabriku u Srbiji, ne bi se tako nešto dogodilo. Jer, uslovi za investiranje u Srbiji su jako povoljni.

Po Dinkićevim rečima "najveći razlog zašto VAC nije uspeo u Srbiji, jeste slab izbor kadrova koji su zastupali tu kompaniju". S jedne strane, kaže Dinkić, žao mu je, a sa druge strane, kad se imaju u vidu sve kontroverze, misli da je ovo bolje za Srbiju.

Dinkić nije mogao da govori o budućoj strukturi vlasništva kompanija iz kojih je VAC najavio povlačenja. Što se, pak, "Večernjih novosti" tiče, potpresednik Vlade je izneo nedvosmislen stav:

- "Novosti" su značajne za Srbiju. Imaju jedan od najvećih tiraža i veliku tradiciju i to nije stvar da se bilo ko igra. U tom smislu država stoji iza "Novosti".

V. Mitrić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi