Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sajt za borbu protiv korupcije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2010.

Izvor: Politika

Sajt za borbu protiv korupcije

„Prošao sam kao bos po trnju”, odgovorio je Goran Milošević, radnik „Puteva Srbije” iz Smedereva na pitanje kako je izgledao period od kada je otkrio „drumsku mafiju” i posle mnogo muke raskrinkao pljačku.





On je juče u Beogradu na predstavljanju prvog informativnog sajta u Srbiji posvećenog borbi protiv korupcije www.pistaljka.rs objasnio i to da je za uzvrat dobio otkaz i neprilike. Zbog toga, ovaj „duvač u pištaljku” ili „uzbunjivač” (kako se popularno nazivaju svi oni koji se osmele da prijave korupciju u svojoj firmi ili okolini) negoduje kada čuje da „neko sebe predstavlja kao lidera regiona u borbi protiv korupcije”, a nije reagovao na njegova upozorenja o „drumskoj mafiji”.

Vladimir Radomirović, glavni i odgovorni urednik portala, napominje da građani Srbije mogu na ovom sajtu da prijave „mutne radnje”, a da tajnost sadržaja poruke i identitet ostanu zaštićeni.

Pokretanje Internet portala pistaljka.rs podržalo je i Udruženje novinara Srbije, a napravljen je u okviru istoimenog projekta za borbu protiv korupcije koji sprovode Centar za istraživanja migracija, Centar za novinarstvo Udruženja „Eutopija” i „Medija praksa”. Projekat se sprovodi uz podršku ambasada Norveške i SAD u Srbiji.
V. M. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi