Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bodo Hombah: O novcu se nije pričalo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 12. 2010.

Izvor: Dnevnik

Bodo Hombah: O novcu se nije pričalo

Direktor VAC-a demantuje da je svojevremeno Aleksandru Tijaniću nuđeno 1,5 milion evra




Direktor VAC-a Bodo Hombah izjavio je da se s generalnim direktorom RTS-a Aleksandrom Tijanićem sreo samo jednom, 2005. godine, i demantovao da je „VAC grupa“ Tijanić u nudila milion i po evra.

Povodom izjava koje je biznismen Stanko Subotić Cane, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu, izneo u emisiji „Između redova“, „VAC grupa“ je uputila na Hombahovu izjavu iz 2009. u kojoj je potvrdio susret s Tijanićem.

Kako je VAC saopštio, on je tada rekao da se s Tijanićem sastao 19. maja 2005. godine, i da se nakon toga nisu viđali.

„Gospodina Tijanića sam prvi put sreo 19. maja 2005. godine između 20.30 i 23.45, nakon čega nikada više nisam s njim pričao. Gospodin Subotić, koji je u tom trenutku bio naš poslovni partner u ‘Futuri plus’, poveo je gospodina Tijanić a na večeru koja se održavala u Dizeldorfu. Imao sam utisak da su gospoda prijatelji i gospodin Tijanić mi je u toku razgovora na uverljiv način objasnio šta ćemo mi, odnosno šta će VAC sve pogrešno da uradi svojim učešćem u društvu ‘Politika novine i magazini’. O novcu se nije pričalo“, izjavio je tada Hombah.

Kako se navodi u saopštenju VAC-a, koje prenosi B-92, Bodo Hombah se seća prijatne večere tokom koje je s Tijanićem razmenio iskustva s obzirom na zajedničku prošlost kao ministara u vladama svojih država. Hombah nije želeo toj izjavi ništa da doda, navodeći da je informacija da je „VAC grupa“ ponudila milion i po evra Tijaniću besmislena.

„Nijedan menadžer u kompaniji ne zarađuje toliko“, saopšteno je iz VAC-a.

Subotić je u nedelju na TV B-92 izjavio da je Aleksandar Tijanić od direktora VAC-a Bode Hombaha tražio dva miliona evra da bi mu sredio probleme oko kupovine „Večernjih novosti“. On je u emisiji rekao da mu je Tijanić tražio da ga upozna s Hombahom, nakon što je došlo do problema s privatizacijom „Novosti“, a onda su, kaže, otputovali u Nemačku kod Hombaha.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić negirao je da je sa Subotićem putovao u Nemačku, a povodom optužbi izrečenih u emisiji TV B-92 „Između redova“ najavio protiv Subotića tužbu za klevete i laži.

Tijanić je Tanjugu u nedelju rekao da nikada nije putovao sa Subotićem u Nemačku, već da je u Esen otišao sam na pregovore s Bodom Hombahom o prelasku.

– VAC mi je ponudio mesto direktora medija za Jugoistočnu Evropu i premiju od 1,5 milion evra za prelazak – rekao je Tijanić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi