Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kad prota proteruje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 01. 2011.

Izvor: Kurir

Kad prota proteruje

Ekipi RTV Šumadija protojerej Mićo Ćirković naredio da napusti crkvu posle čitanja poslanice patrijarha Irineja


Aranđelovac - Skandal u gradu pod Bukuljom! Tokom službe pričešća u crkvi svetih Petra i Pavla, posle čitanja poslanice patrijarha, protojerej stavrofor Mićo Ćirković naredio je ekipi RTV Šumadija da prekine s radom!

- Došli smo u petak u crkvu na božićnu službu da snimimo čitanje poslanice patrijarha, a potom i službu pričešća - priča Slobodan Marković, snimatelj.

- Kad je počeo službu pričešća, protojerej Ćirković je u jednom momentu stao, okrenuo se prema meni i vrlo oštrim glasom naredio mi da prekinem svako dalje snimanje. Dok smo koleginica Vesna Proković i ja zbunjeno gledali, Ćirković je istim tonom kazao da je odsad svako snimanje naše televizije u objektima orašačkog namesništva, čiji je on starešina, strogo zabranjeno. Posle ovog poniženja, kojem je prisustvovalo preko 200 građana, i ne znajući njegov razlog, napustili smo crkvu - kaže Marković.

- Novinari su me obavestili o ovom nemilom incidentu i ja sam prosto preneražena - kaže Miroslava Gušić, direktorka RTV Šumadija.

- Naše ekipe godinama prate sva dešavanja u ovom namesništvu. U Aranđelovcu postoje tri RTV kuće, a jedino naša novinarka Vesna Proković, koja se upravo tada našla u crkvi, ima blagoslov vladike šumadijskog gospodina Jovana da prati dešavanja u ovom namesništvu. Samo nekoliko minuta pre nego što im se obratio, sveštenik Ćirković je pozivao na mir, razumevanje, poštovanje i toleranciju, a potom novinarima zabranio rad, što je za njih isto kao i udaljavanje s tog mesta. Ne znam šta je pozadina ovoga, šta je to trebalo da se sakrije od javnosti - ogorčena je Gušićeva.

Antrfile : Ćirković: Nisam nikoga isterao

Kad smo nazvali protojereja Ćirkovića, bio je vrlo iznenađen našim pitanjem:

- Ne znam ni za kakav incident! Ne želim o tome da razgovaram. Jesam naredio da isključe kamere, ali ne i da izađu iz crkve! Uostalom, ne želim da na ovaj sveti dan govorim o tome. Javite mi se narednih dana - završio je Ćirković.

Građani Radovan M. i Dragiša J., koji su prisustvovali bogosluženju, kažu da je atmosfera bila napeta:

- Ne znamo razlog njihovog isključenja jer smo TV ekipe često sretali u crkvi. U večernjem dnevniku TV Šumadije gledali smo samo čitanje poslanice, ništa drugo nisu objavili.

Mikša Mihailović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi