Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio Ljiljan pred sudom u Strazburu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2011.

Izvor: Danas

Radio Ljiljan pred sudom u Strazburu

Novi Pazar - Spor između Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) i RRA oko frekvencije za Radio Ljiljan našao se pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Ovo je saopštila BKZ uz tvrdnju da im je Sekretarijat suda poslao i „set dokumenata o podnesku tužbe, primerak Konvencije s protokolima i primerak službenog obrasca predstavke“ i da je pošiljka koja je poslata iz Strazbura 1. marta stigla 11. aprila ove godine, otvarana.

U saopštenju se navodi da je BKZ dobila osam nedelja da dostavi svu dokumentaciju o ovom predmetu, te da je „neko na ovaj način hteo da pošiljka okasni kako bi iscurelo vreme“ i da je u propratnom pismu navedeno da se u pošiljci nalazi „i 10 nalepnica sa bar kodovima koje je neophodno nalepiti na dokazne dokumente“. Toga, kako se tvrdi, u pošiljci nije bilo pa će biti obavešten sud u Strazburu, a od PTT Srbije biće zatraženo objašnjenje i najavljuju se krivične prijave protiv odgovornih u tom preduzeću ako se utvrdi da je „bilo ko otvarao službenu pošiljku“.

RRA je odbila da Radio Ljiljanu izda dozvolu za emitovanje programa na lokalnoj frekvenciji. Sedište radija bilo bi u Prijepolju i emitovao bi program na bosanskom jeziku, saopštila je BKZ pre dva meseca kada je uputila otvoreno pismo predsedniku RRA.

Kasnije je saopšteno da se ova problematika našla i pred zaštitnikom građana Srbije.

S. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi