Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  B92 postaje "Nova srpska"?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2011.

Izvor: Alo!

B92 postaje "Nova srpska"?!

Grčki milijarder odlučio da promeni brend srpske televizije



Nakon promene vlasničke strukture, Televizija B92 dobiće i novo ime. U javnosti se uveliko spekuliše sa nazivom „Druga srpska televizija“, ali je u igri i izvesni slogan kojim bi se istaklo „Nova“ u imenu, u vidu „B92 Nova“ ili pak „Nova srpska“.

Naime, kako se ovih dana može čuti iz krugova bliskih čelnicima ove televizije, nakon što je grčki milijarder Minos Kirjaku postao većinski vlasnik televizije, u planu su mnoge izmene, pa tako i promena imena, možda već od polovine aprila!?

Pored imena, RTV B92 očekuju i kadrovske promene, pri čemu je kofere za odlazak već spremio i Milivoje Čalija, dugogodišnji direktor marketinga ove kuće.

- Tačno je da uskoro napuštam B92. Nisam uspeo da sa novim menadžmentom nađem zajednički jezik i sporazumni raskid saradnje je doneo olakšanje obema stranama - izjavio je Čalija za „Alo!“.

On je potvrdio da se o promeni naziva televizije od ranije razmišljalo, ali da je odluka o tome odložena za neko vreme.

- Mislim da sigurno neće biti „Druga srpska televizija“, to se pominjalo u šali, ali je moguće da „nova“ bude provučena kao neki podnaslov - kaže Čalija.

Opciju „Druga srpska“ demantovao je i direktor televizije Veran Matić, kratko poručivši: „Ta vest nije tačna.“

Da li će se eventualnim promenama zadovoljiti i vodeća imena i TV lica, među kojima su i Olja Bećković, Jugoslav Ćosić i Brankica Stanković, još nije poznato.

Podsećanja radi, kada je grčka grupa „Antena“ kupila „Foks“, ova televizija je promenila ime u „Prva“, pa sama priča da će tako drugo „čedo“ u jatu ove medijske imperije dobiti naziv „Druga“ zvuči uverljivo.

Uostalom, ko je u pravu i da li će se priče koje se mogu čuti pokazati kao istinite, biće jasno uskoro.

Ono što je zasad poznato jeste da je nova direktorka marketinga ove kuće Manja Grčić, te da ova TV kuća priprema prolećnu šemu sa mnogo više fi lmova i serija, uz dalje prenose teniskih turnira, koji su, navodno, veoma podigli rejting, a od jeseni se najavljuju „veći projekti“.

A. V. - S. Đ.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi