Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dopisniku Zejaku zaprećeno likvidacijom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2011.

Izvor: Pravda

Dopisniku Zejaku zaprećeno likvidacijom

Zbog pisanja o stanju na Kosovu redakciji stižu pretnje Gračanica – Dopisnik „Pravde“ iz Prištine Neđeljko Zejak napadnut je u Gračanici, a upućene su mu i pretnje likvidacijom.

Zejak kaže da ga je napala Snežana Karadžić, savetnik zamenika kosovskog premijera, Slobodana Petrovića, kao i njen telohranitelj Radman Doderović.


Pre napada Zejaka je pozvao Doderović i zamolio ga da se nađu u Gračanici kako bi mu predočio „neke važne informacije“. Sastanak je zakazan u kafiću naspram manastira u strogom centru Gračanice.

Usledio je ponovni poziv i najava „stižemo za dva minuta“.

Automobil Vlade Kosova, Ministarstva koje vodi zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović, parkirao se na svega dva-tri metra od bašte kafića „Matriks“. Iz njega su izašli Snežana Karadžić i Radman Doderović, njen telohranitelj.

Umesto predstavljanja, Doderović i Karadžićeva su nasrnuli na novinara „Pravde“, psujući mu srpsku majku, vređajući ga i stolicama krenuli da ga udaraju. Napadači su potom pokušali da pobegnu u pravcu Prištine, rekavši Neđeljku Zejaku da će „biti likvidiran“, kao i da je „svakom Srbinu mesto na barikadama u Kosovskoj Mitrovici, umesto u Prištini“.

Policijska patrola iz Gračanice sustigla je odbegle napadače i privela ih u mesnu Policijsku stanicu, gde je pokrenuta istraga.

Snežana Karadžić je pre napada na dopisnika „Pravde“ Neđeljka Zejaka pozvala glavnu i odgovornu urednicu „Pravde“, zbog kako je rekla, „sramotnog“ teksta objavljenog 2. avgusta ove godine pod naslovom „Kafe kuvarica u bordu direktora“, ali nije želela da kaže sa kojim se informacijama u tekstu ne slaže, niti je želela da da svoju verziju priče.

Karadžićeva je izrekla čitav niz pretnji i uvreda na račun redakcije i njenih novinara koje je nazvala „psima i kerovima“, kao i pretnju „neću se zaustaviti“.

Ekipa „Pravde“

Antrfile : Biće pokrenut postupak

Prema rečima komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, novinar Neđeljko Zejak pozvao je policiju jer su ga nepoznate osobe napale i vređale.

– On je direktno pozvao mene, jer je imao moj broj telefona, i rekao mi da je napadnut ispred jednog lokala u Gračanici, a da su onda napadači krenuli vozilom ka Prištini. Pošto sam bio u blizini, krenuo sam za tim vozilom, i u stanicu policije priveo Snežanu K. i Raška D.

Posle toga je došao i novinar Zejak i ispričao šta se desilo. Postupak je pokrenut protiv napadača zbog remećenja javnog reda i mira, i predmet će biti prosleđen istražnom sudiji – kaže Trajković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi