Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Upravni sud uvažio Tijanićevu žalbu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 09. 2011.

Izvor: Politika

Upravni sud uvažio Tijanićevu žalbu

Upravni sud uvažio je žalbu direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandra Tijanića povodom upozorenja koje je dobio od Agencije za borbu protiv korupcije jer nije podneo izveštaj o imovini, rečeno je juče za agenciju Beta u tom sudu.


U Upravnom sudu navode da je postojeće rešenje Agencije za borbu protiv korupcije poništeno iz proceduralnih razloga, a agencija treba da donese novo, kojim će procedura za takve postupke biti u potpunosti poštovana.

Precizirano je da ne postoje dokazi da je osoba koja je potpisala postojeće rešenje ovlašćeno lice, kao i da ne postoji zapisnik sa sednice Odbora Agencije za borbu protiv korupcije na kojoj je takvo rešenje usvojeno. Zamenik predsednika Upravnog odbora RTS Milan Nikolić rekao je da se još očekuje zvanična pisana potvrda ovakve odluke Upravnog suda, a nakon toga Upravni odbor će razmatrati dalje postupke.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je u julu Upravnom odboru RTS da razreši dužnosti direktora te televizije Aleksandra Tijanića, jer nije podneo izveštaj o imovini. Žalba direktora javnog servisa na prvostepeno rešenje odbijena je na sednici Odbora agencije 12. jula. Članovi novog UO javnog servisa, izabrani u aprilu ove godine, odmah posle izbora podneli su izveštaje, ali Tijanić ni tada nije podneo izveštaj o imovini, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Kako su naveli u agenciji, njemu je prvo izrečena mera upozorenja, a pošto ni tada nije podneo izveštaj, agencija mu je izrekla preporuku za razrešenje. Na dan kada mu je uručena preporuka za razrešenje, Tijanić je podneo izveštaj, ali i žalbu Odboru agencije.

Odbor je žalbu odbio, jer iako je direktor RTS-a u međuvremenu podneo izveštaj, to ne menja ništa u odnosu na prvostepenu odluku, rečeno u agenciji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi