Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šta sa lokalnim televizijama?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 04. 2010.

Izvor: RTS

Šta sa lokalnim televizijama?


Ministarstvo kulture demantovalo pisanje "Politike" da će evropski stručnjaci koje je angažovalo to Ministarstvo sugerisati osnivanje regionalnih javnih servisa u Srbiji, koji bi se finansirali iz pretplate.

List "Politika" u današnjem broju objavio je da će evropski stručnjaci koje je angažovalo Ministarstvo kulture sugerisati osnivanje regionalnih javnih servisa u Srbiji, koji bi se takođe finansirali iz pretplate.

Jedan od trojice angažovana stručnjaka, iznenađen je detaljima koji su izneti u tekstu i tvrdi da preporuke još nisu gotove.

Kada budu - o njima će se najpre, kaže, razgovarati sa predstavnicima Ministrastva kulture, a kasnije i sa zainteresovanim stranama.

"Pročitao sam tekst, ne znam odkuda te informacije. Preporuke još nisu gotove, a biće dostavljene najmanje za sedam dana", rekao je za RTS Andrej Zmeček, predsednik Instituta za medije.

U Ministrastvu su takođe iznenađeni tekstom, jer preporuke očekuju tek posle praznika. Uz pomoć Brisela su angažovali strane eksperte, jer, kako kažu, domaći stručnjaci nisu mogli da se usaglase o mnogim pitanjima značajnim za medijsku scenu.

Ipak, u Ministrastvu kažu da neće zaobići stavove domaćih poznavalaca medija, koji će, pošto dokument stignu, o njima diskutovati.

"Onog momentra kad stignu, mi ćemo u saradnji sa OEBS-om organiozovati okrugle stolove i oni će biti osnova za pisanje nacionalne strategije", rekla je pomoćnik ministra kulture za medije Nataša Vučković-Lesendrić.

Od stručnjaka je traženo da stanje medija u Srbiji uporede sa Nemačkom, Austrijom i Danskom, pa bi u preporukama trebalo očekivati dobra medijska rešenja iz tih zemalja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi