Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zločin još bez istine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Zločin još bez istine


Danas se navršava devet godina od ubistva dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine

Protest u pet do dvanaest. Nagrada za hrabrost „Milan Pantić“ - Rikardu Jakoni

Kolege i prijatelji Milana Pantića okupiće se danas u Jagodini da se podsete na novinarsku hrabrost novinara „Večernjih novosti“, i opomenu da je prošlo devet godina, a da ubice koje su ga s leđa napale pred vratima njegovog stana još nisu otkrivene i privedene pred sud.

U jagodinskom naselju Tabane jedan trg poneće danas njegovo ime, a pet minuta do podne Pantićeve kolege će zaustaviti saobraćaj u centru Jagodine i raširiti transparent „Pronađite ubice novinara“.Nažalost, svečanosti dodele nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ koja će se održati u gradskoj biblioteci neće prisustvovati ovogodišnji laureat, italijanski novinar Rikardo Jakona.

Zbog snimanja reportaže u Nemačkoj, za Televiziju RAI u kojoj radi, umesto Jakone, priznanje, koju devetu godinu zaredom dodeljuje žiri koji čine predstavnici „Večernjih novosti“, UNS-a, NUNS-a, Književnog kluba „Đura Jakšić“ iz Jagodine i JIP „Novi put“ iz ovog grada, generalni direktor i glavni urednik Kompanije „Novosti“ Manojlo Vukotić uručiće njegovom saradniku Slobodanu Radovanoviću.

- Čast mi je što ste nagradu „Milan Pantić“ dodelili meni - rekao je Jakona. - Nju posvećujem celoj ekipi koja je sa mnom radila na realizaciji filma „Beskrajni rat“. To je za nas bio značajan posao, jer smo uspeli da prikažemo našoj publici drugu stranu te priče, onu o kojoj se nikada nije dovoljno govorilo.

Ovaj autor je u dokumentarenom filmu prikazao događaje na KiM za vreme i posle NATO bombardovanja, veze lokalnih vlasti sa kriminalcima i posledice politike Zapada na južnu srpsku pokrajinu.

Antrfile : Udruženja

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije izrazili su i juče nezadovoljstvo što ubice Milana Pantića još nisu identifikovane i izvedene pred sud, iako je u policijskoj istrazi saslušano više od 2.000 ljudi i „postoje indicije koje upućuju na moguće izvršioce ubistva“.
I. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi