Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vac napušta Srbiju!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 06. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Vac napušta Srbiju!


Nemačka medijska grupacija juče i zvanično saopštila da će povući svoje investicije

Bodo Hombah u pismu predsedniku Tadiću saopštio svoje namere

Medijska grupacija VAC je odlučila da okonča svoj angažman u Srbiji i da se postupno povuče iz zemlje - navodi se u jučerašnjem saopštenju, koje je potpisao Paul Binder, portparol Medijske grupacije VAC.

Uz napomenu da je saopštenje odgovor na mnogobrojna pitanja beogradskih medija, postavljena 15. juna 2010. godine, u dopisu pod naslovom "Medijska grupacija VAC okončava svoj angažman u Srbiji" i uz podnaslov "Poverljivo pismo upućeno predsedniku Borisu Tadiću", Binder navodi:

- Informacije koje kruže Beogradom su samo delimično tačne. Naime, ono što je tačno je da je u poverljivom pismu upućenom predsedniku Srbije Borisu Tadiću, Bodo Hombah, direktor VAC-a, opisao iskustva naše medijske kuće kao investitora u Srbiji i najavio da će VAC povući svoje investicije iz nje i krenuti sa prodajom svojih učešća u srpskim firmama.

Pomenute prodaje bi trebalo da se vrše uz konkretne uslove i cene, uz očuvanje ekonomskih prava i interesa VAC grupe.U saopštenju dalje piše da medijska grupacija VAC "ovaj korak nije uslovila bilo čim".

- Upravo suprotno. Bodo Hombah je predsednika Borisa Tadića zamolio da pomogne VAC grupi, kako bi njen izlazak bio propraćen od strane državnih organa i službi u skladu sa zakonom i na fer način. Bodo Hombah je predsedniku Tadiću izrazio svoje lično poštovanje i priznanje. VAC grupa se nada da zemlju neće napustiti u svađi uprkos velikim teškoćama i javnim klevetama. Sve tvrdnje da VAC grupa hoće da izvrši pritisak na nekoga su u potpunosti izmišljene - piše na kraju saopštenja.

Koncern VAC, inače, vlasnik je 55 odsto novosadskog "Dnevnika", a preostali udeo od 45 odsto ima kompanija "Dnevnik Holding", čiji je osnivač Skupština Vojvodine. VAC je vlasnik 50 odsto preduzeća "Politika novine i magazini", dok drugu polovinu vlasništva u tom preduzeću ima srpska kompanija "Politika a. d.", čiji su većinski vlasnici država i javna preduzeća. VAC je stoprocentni vlasnik distributerske kuće "Štampa-komerc".

Antrfile : Simić: Državi “Politika”!
Potpredsednik Skupštine preduzeća “Politika novine i magazin” Jovan Simić izrazio je juče očekivanje da će u slučaju da se nemačka medijska grupa VAC povuče iz Srbije, država postati vlasnik 100 odsto kapitala “Politike”.On je rekao da u slučaju povlačenja nemačkog koncerna neće biti nikakvih “posledica niti reperkusija”. Simić je najavio i da će danas biti održana sednica Upravnog odbora “Politike a. d.”, na kojoj će biti razmatrana najava VAC-a da se povlači iz Srbije i vlasništva u srpskim medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi