Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jedna firma - racionalnija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2010.

Izvor: Pregled

Jedna firma - racionalnija


Novi Sad - Plan vojvođanske vlade za reorganizaciju Dnevnik holdinga predviđa spajanje nekoliko povezanih privrednih društava u jedno, navodi se u predlogu Programa koji je juče upućen Skupštini Vojvodine.

Program reorganizacije Dnevnik holdinga, akcionarskog društva za novinsko-izdavačku delatnost koji je Skupština tog preduzeća usvojila pre desetak dana, u funkciji je saniranja stanja u ovoj vojvođanskoj medijskoj kući i podrazumeva spajanje nekoliko povezanih privrednih društava u jedno. Reč je o društvima Dnevnik-Poljoprivrednik, Dnevnik-Štamparija, Dnevnik-Novine i časopisi i Dnevnik-Promet, koja bi, prema ovom predlogu, trebalo da budu spojena u jedinstveni Dnevnik holding, tako da bi ceo sistem nastavio da funkcioniše kao jedno pravno lice, piše u saopštenju.

„Program reorganizacije motivisan je ekonomskim razlozima i u njemu se navodi da tako dolazi do unapređenja organizacije i racionalnijeg upravljanja, te da se na ovaj način pribavljen dodatni kapital može iskoristiti za razvoj, odnosno nabavku nove opreme. Za početak primene ovog plana planiran je septembar ove godine“, precizira se u saopštenju.

Osnivač postojećeg Akcionarskog društva Dnevnik holding je Skupština Vojvodine. Holding je vlasnik i 45 odsto preduzeća „Dnevnik Vojvodina press“, koje izdaje dnevni list „Dnevnik“. Ostalih 55 odsto je u vlasništvu medijskog koncerna Vac (WAZ).

O ovom vladinom predlogu Skupština Vojvodine trebalo bi da raspravlja na današnjem zasedanju. Vac je juče saopštio da se povlači iz Srbije i da će prodati vlasništvo u Dnevniku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi