Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bomba seje pritiske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Bomba seje pritiske


Novo zastrašivanje novinara na KiM

Udruženje novinara Srbije, Društvo novinara Kosova i Metohije, kao i Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražili su od Kfora, Euleksa i KPS da učine sve kako bi zaštitili novinare i sprečili nove napade.

Nepoznati počinioci izvršili su bombaški napad u Zvečanu na kuću Časlava Milisavljevića. Pola sata posle ponoći u ponedeljak bačena je eksplozivna naprava, koja je oštetila tri putnička automobila.Zahteva se od Kosovske policijske službe da se identifikuju i kazne izvršioci i eventualni nalogodavci napada, koji je okarakterisan kao teroristički. Takođe, upućen je i zahtev da se odmah preduzmu sve mere na obezbeđenju novinara Milisavljevića i njegove porodice.

Smatrajući da su motivi za napad političke prirode, Časlav Milisavljević je rekao da u napadu, na svu sreću, povređenih nije bilo.Kapetan Kosovske policijske službe Nusret Mehmeti izjavio je da su tom prilikom oštećena dva automobila marke „golf“ i jedan „fijat punto“.Komandir Policijske stanice u Zvečanu Nenad Đurić rekao je da je posle uviđaja utvrđeno da je u pitanju ručna granata M-75.

NUNS u saopštenju zahteva od Kosovske policijske službe da se identifikuju i kazne izvršioci i eventualni nalogodavci napada, koji je iz tog udruženja okarakterisan kao teroristički.Od policije zahtevamo i da odmah preduzme sve mere na obezbeđenju novinara Milisavljevića i njegove porodice, navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi