Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tačka na previranja u bivšem „Apolu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2010.

Izvor: Dnevnik

Tačka na previranja u bivšem „Apolu”


Novosadska televizija ponovo dobila glavnog i odgovornog urednika

Upravni odbor Novosadske televizije juče je razrešio funkcije glavnu i odgovornu urednicu Mirjanu Vladisavljev i za vršioca dužnosti imenovao dugogodišnju novinarku ove televizijske stanice Smiljku Seljin, navodi se u saopštenju ove medijske kuće, koje je potpisao direktor Andreja Tomašević.

Kao razlog za smenu Vladisavljeve u saopštenju se navodi njena "višemesečna loša saradnja sa većim delom redakcije i direktorom Tomaševićem". Takođe, Upravni odbor je konstatovao i da je dojučerašnja glavna urednica prekoračila ovlašćenja i pravo potpisa, zbog čega je UO najavio da će protiv Vladisavljeve i NN lica biti podneta krivična prijava.

U izjavi za "Dnevnik", Vladisavljeva je juče rekla da je žrtva raskola u stranci G17 plus, ali i međustranačkih pregovora; kao i da je žrtva direktora "o čijem će radu na Novosadskoj televiziji, ali i u leskovačkom listu ’Naša reč’ javnost uskoro saznati pravu istinu".

Krivičnu prijavu nisam još videla i ne znam kako je presednik UO Obren Markov mogao da tvrdi da je protiv mene podneta krivična prijava. Kao glavni i odgovorni urednik, u skladu sa Statutom ustanove, potpisala izjavu u kojoj se kaže da je određena emisija o Romima emitovana i da smo zainteresovani da nadalje, u skladu s programskom šemom, emitujemo tu vrstu emisije. U momentu kada sam izjavu potpisala, nisam bila upoznata da li i sa kakvim projektima televizija konkuriš e, o čemu je trebao da me obavesti direktor, što nije učinio, kao što me nije obaveštavao ni o drugim stvarima koje se tiču uređivačke politike kuće.

Nije došlo ni do kakve zloupotrebe pečata, o čemu svedoče i izjave koleginica koje su upoznate s onim što se dešavalo u vezi izjave - izjavila je juče za naš list Mirjana Vladisavljev, najavljujući da će svoj posao na Novosadskoj televiziji i dalje obavljati profesionalno, da je u ovom momentu najviše zanima opstanak gradske televizije i da se nada da će njena saradnja sa kolegama biti dobra, kao što je bila i do sada.
Z. Delić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi