Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Treći dan gladovanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2010.

Izvor: Politika

Treći dan gladovanja

Nastavljen protest u „Dnevnik holdingu”

Radnici novosadskog preduzeća "Dnevnik holding" nastavili su i juče štrajk, a dvojica među njima i štrajk glađu koji je ušao u treći dan.

Radnici kažu da im još uvek nisu ispunjena obećanja o isplati dela zaostalih zarada i neuplaćenih doprinosa, te da im rukovodstvo preduzeća i Vlada Vojvodine ne daju ni garancije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Vlada Vojvodine je prošle sedmice pozvala radnike da se vrate na posao, navodeći da će biti obezbeđ eni uslovi za rad i isplaćena dugovanja. Takav plan za izlazak "Dnevnik holdinga" iz dugogodišnje krize je, po rečima članova Vlade, trebalo da bude finansiran prodajom jednog objekta u vlasništvu preduzeća, ali je sada i to zastalo zbog nerešenih imovinskopravnih odnosa nad tim objektom.

Predsednik štrajkačkog odbora i jedan od štrajkača glađu Steva Tomin izjavio je da trenutno radnicima niko ne želi da kaže kada će im biti isplaćena dugovanja.

– Sve ovo počinje da liči na kapric Vlade Vojvodine. Ne želimo da kažemo da oni ništa ne rade, ali nijedno obećanje koje su nam do sada dali nisu ispunili – kazao je Tomin, najavljujući da će ovih dana još radnika stupiti u štrajk glađu, kao i da je moguća dalja radikalizacija njihovog protesta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi