Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Završen štrajk u „Dnevniku”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 08. 2010.

Izvor: Politika

Završen štrajk u „Dnevniku”

Novi Sad - Zaposleni u „Dnevnik holdingu” prekinuli su juče jednomesečni štrajk, pošto je sa Vladom Vojvodine zaključen pisani dogovor o dinamici isplate zaostalih zarada.

Od tri plate koje su bile uslov za početak rada, prva je (zajedno sa putnim troškovima) trebalo da bude isplaćena već do kraja istog dana, druga će stići najkasnije za osam dana, a treća posle potpisivanja ugovora sa korisnicima usluga ovog preduzeća. O dinamici isplata preostalih sedam zarada naknadno će se pregovarati.

Potpise na protokol stavili su potpredsednica Vlade AP Vojvodine Ana Tomanova Makanova, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, predsednik Upravnog odbora AD „Dnevnik holding” Zlatomir Momirov, predsednik Organizacije samostalnih sindikata Stevan Tomin i predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština Drago Đokić.

Predsednik sindikata „Dnevnik holdinga” Steva Tomin ističe da se potpisani protokol ne odnosi na zabranu ulaska v. d. direktorki Jasmini Mašulović, koju radnici i dalje neće pustiti u zgradu „Dnevnik holdinga”. On kaže da je Upravni odbor odlučio da se preispita njena odgovornost za pojedine poslovne poteze, a na stranu odbora i zaposlenih stao je i izvršni direktor, pa se postavlja pitanje s kim bi Mašulovićeva sarađivala, ako bi nastavila da radi u ovom preduzeću.

A. Mijušković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi