Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Manje TV programa štetnog po decu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 08. 2010.

Izvor: Politika

Manje TV programa štetnog po decu

Najviše prekršaja tokom juna na TV Pink (303), najmanje na Prvom programu RTS-a (1)

U programima televizija sa nacionalnom frekvencijom znatno je manje prekršaja koji se odnose na sadržaje koji mogu biti štetni za moralni i emotivni razvoj dece i omladine. To je rezultat pojačanog nadzora i mera koje je u maju preduzela Republička radiodifuzna agencije (RRA), navodi se u saopštenju koje je medijima poslao Srboljub Bogdanović, portparol Saveta RRA.

Služba za nadzor i analizu RRA zabeležila je u junu svega 18 pomenutih prekršaja u programima televizija sa nacionalnom frekvencijom, što je gotovo deset puta manje nego što ih je bilo u prethodnom mesecu. Navedeni prekršaji odnose se na obavezu da se posebno najave i istaknu odgovarajuća ograničenja godišta, ali i zabranu emitovanja pojedinih sadržaja u vreme kada su dostupni deci i maloletnim osobama.

Od početka godine do kraja juna takvih prekršaja najviše je imala televizija Pink (ukupno 303), dok se na drugom mestu nalazi TV Košava (168 prekršaja). Treće mesto pripalo je televiziji Hepi (14), dok televizije B92 i Foks imaju po deset prekršaja. Najmanje su moralnom i emotivnom razvoju dece i omladine štetili TV Avala (tri), Drugi program Javnog servisa sa dve „greške”, a u ovoj kategoriji apsolutni šampion je RTS 1 sa samo jednim prekršajem.

Bogdanović je, takođe, još jednom podsetio da je zaštita te kategorije gledalaca posebno naglašena i u odredbama Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji ali i u Direktivi Evropskog parlamenta i Saveta Evrope.

V. M.  D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi