Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Za TV prenose iz Narodne skupštine 747.000 evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2010.

Izvor: Politika

Za TV prenose iz Narodne skupštine 747.000 evra


Skupština Srbije planirala je u svom budžetu za narednu godinu 80 miliona dinara za plaćanje direktnih TV prenosa svojih sednica, a Administrativni odbor je, glasovima poslanika vladajuće koalicije, ovaj plan odobrio.

Jedini predstavnik opozicije Nenad Milić (LDP) bio je protiv, jer „nema pravnog osnova za opredeljivanje sredstava”. Nenad Konstantinović (DS) rekao je međutim, da prenosa mora biti u skladu sa Zakonom o skupštini, a „ko će prenositi sednice to ćemo videti, u svakom slučaju to mora biti plaćeno, pa se sredstva moraju planirati”.

Ovih 80 miliona dinara „iznenada” se juče pojavilo u Predlogu skupštinskog budžeta za 2011. godinu i to u razdelu „Usluge informisanja”. U predlogu o kome je Administrativni odbor prethodne večeri dva sata raspravljao, na ovom razdelu je bio iznos od samo 6,45 miliona dinara. Za šta je namenjeno ovih 80 miliona dinara nije pisalo, pa je Nenad Milić (LDP) tražio objašnjenje.

Nenad Konstantinović je objasnio da su ta „sredstva namenjena obezbeđivanju TV prenosa, a kakvi će biti prenosi i ko će sednice prenositi, još se ne zna, pošto nemamo nikakav ugovor, ali moramo da rezervišemo novac”. Milić je kazao da ne postoji pravni osnov za odvajanje ovih sredstava i upitao na osnovu čega je utvrđena ova suma „kad mi ne znamo koliko bi to koštalo, imamo samo neke proračune koje nam je RTS povremeno ispostavljao”. Milić je kazao da, „ako je namera vladajuće koalicije da ovako plaća RTS, LDP to ne može da podrži”.

M. Čekerevac

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi