Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ne daju mu da radi već 10 godina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 11. 2010.

Izvor: Pravda

Ne daju mu da radi već 10 godina


Protest vlasnika nekadašnje jedine opozicione televizije u Srbiji

Ćuprija – Radiša Milosavljević (55) iz Ćuprije, vlasnik nekadašnje jedine opozicione televizije „Nemanja“, koja je ugašena 9. marta 2000. godine, protestovao je sa svojom porodicom u centru Ćuprije zahtevajući da se što pre reši žalba koju je prošle godine uputio Ustavnom sudu za nadoknadu izgubljene dobiti za poslednjih deset godina otkako televizija ne radi.

– Tražim da mi se nadoknadi sve ono što sam izgubio za ovih deset godina od kada mi je nepravedno oduzeta televizijska oprema. Meni nije omogućeno da radim, i za sve to vreme moja porodica – supruga, dvojica sinova i snaje – nije primala plate, nije imala socijalno, ni penziono osiguranje. Povrh svega, pre mesec dana su nam isključili struju i sada živimo u mraku – kaže Milosavljević.

TV „Nemanja“ je zatvorena u martu 2000. godine, po nalogu tadašnjeg ministra za telekomunikacije Ivana Markovića, jer navodno nije imala dozvolu za rad.

– Jedini razlog za oduzimanje opreme je to što je od 1995. do 2000. godine moja televizija bila jedina opoziciona i ugostila je svu tadašnju opoziciju – Zorana Đinđića, Borisa Tadića, Vojislava Koštunicu, Velju Ilića, Zorana Živkovića, Vuka Draškovića. Oprema koja je, kako su mi rekli, privremeno oduzeta, data je iz magacina ministarstva nekoj televiziji na korišćenje. Vrednost opreme kada sam je ja kupovao bila je 50.000 maraka – objašnjava Milosavljević.

Marta ove godine predsedniku Srbije Borisu Tadiću je uputio pismo u kome mu je objasnio svoje probleme, ali je deo pisma protumačen kao pretnja Tadiću, zbog čega je bio uhapšen. Posle dvodnevnog pritvora Milosavljević je oslobođen.

– Ubrzo posle toga rešena je moja tužba, ali sa parama koje sam dobio presudom Višeg trgovinskog suda kao obeštećenje za oduzetu televizijsku opremu nisam mogao da platim dug za struju firme, koja je blokirana kada je oduzeta oprema – kaže Milosavljević.

Radiša Milosavljević i njegova porodica kažu da će svoj protest radikalizovati tako što će otići u neko od ministarstva u Beogradu i tamo se useliti pošto im je u kući isključena struja.

Antrfile : Nema pravo na izgubljenu dobit

Vrhovni sud Srbije je u februaru prošle godine presudio da Radiša nema pravo na novčanu nadoknadu za izgubljenu dobit, zbog čega je Milosavljević podneo žalbu Ustavnom sudu.

J. Zdravković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi