Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Posvađani u etru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 12. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Posvađani u etru


Problemi oko emitovanja emisije na romskom

Leskovac - Emisija „Romski glas“ koju je sa 238.000 dinara u narednih šest meseci trebalo da finansira Ministarstvo kulture, dovedena je u pitanje jer autori projekta i vršilac dužnosti direktora Nebojša Pešić ne mogu da se dogovore kako će raspodele ovaj iznos.

Direktor insistira da se 70 odsto novca potroši na krečenje, popravku automobila i nabavku laptopa, a autori programa tvrde da Ministarstvo zapravo finansira „personalne troškove“, odnosno honorar za autore.

Jednočasovna emisija na romskom emituje se svake srede od 2008. godine. Autor je novinar Miroslav Stojanović, koji je zajedno sa kolegama iz Radio Leskovca prijavio projekat kod Ministarstva, a podržala ga je i lokalna samouprava. Svakog dana u 13.05 priprema vesti na romskom.

- Emisija ima odličnu slušanost. Problem je što Pešić hoće da ugrozi ceo projekat i nenamenski potroši novac - kaže Suzana Živković, urednik Informativnog programa.

Na ugovor se poziva i prozvani Pešić.

- Vrednost projekta je 800.000 dinara, a Ministarstvo finansira četvrtinu i zbog toga ne može sav novac da ode za honorare, a da Radio nema nikakvu korist od toga - pita se Pešić.

Antrfile : Partije i kadrovi

Posle neuspele privatizacije niko više nije zainteresovan da kupi Radio koji je sa 30 zaposlenih, od toga 12 novinara, opet na teretu gradskog budžeta. Iz budžeta 2008. realizovan je socijalni program, tako da je u Radiju ostalo 14 zaposlenih. U međuvremenu su stranke koje su dolazile na vlast, duplirale broj zaposlenih, koji čekaju na isplatu drugog dela aprilske plate.

D. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi